Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κ. Λάβδας στο One Channel: Τι σηματοδοτούν οι δηλώσεις στήριξης Μακρόν

Κ. Λάβδας στο One Channel: Τι σηματοδοτούν οι δηλώσεις στήριξης Μακρόν

Την ευρωπαϊκή πολιτική επικαιρότητα και τις εξελίξεις στο εγγύς γεωστρατηγικό περιβάλλον της Ελλάδας σχολίασε στην εκπομπή One Direct ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Την ευρωπαϊκή πολιτική επικαιρότητα και τις εξελίξεις στο εγγύς γεωστρατηγικό περιβάλλον της Ελλάδας σχολίασε στην εκπομπή One Direct ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κώστας Λάβδας.

Για το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στη Γαλλία, σχολίασε πως «πρόκειται για μια καλή περιοδεία. Το ότι η Γαλλία είναι ο πρώτος σταθμός του έλληνα πρωθυπουργό, είναι μια λογική επιλογή. Η Γαλλία μας στήριξε όσο καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Εάν υπήρχε κυβέρνηση στην Ιταλία θα μπορούσε να ταξιδέψει και εκεί» είπε, ενώ αναφορικά με τα όσα συνεπάγονται οι δηλώσεις Μακρόν για την αλληλεγγύη και για το «δεν θα δείξουμε αδυναμία» προς τις τουρκικές προκλήσεις, σημείωσε πως «μπορεί να δούμε αυξημένη γαλλική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο ή εντονότερη παρουσία της Γαλλίας στη συζήτηση για το μεταναστευτικό ή την Γαλλία να αναλαμβάνει ενεργότερο ρόλο στην ενεργειακή πολιτική της Ένωσης».

«Μην ξεχνάμε πως η Γερμανία είναι η ήπια ισχύς στην Ευρώπη, αλλά οι Γάλλοι έχουν πυρηνικά» πρόσθεσε.

Σχετικά με το ιρανικό τάνκερ που φέρεται να οδεύει προς την Ελλάδα, επεσήμανε πως «η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να βρεθεί αναμειγμένη σε κάτι που δεν την αφορά καθόλου. Και αυτό έχει αρκετά πλαίσια. Το Διεθνές Δίκαιο, το ότι είμαστε μέλη της ΕΕ και φυσικά τη συμμαχία μας με τις ΗΠΑ».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024