Την ευρωπαϊκή πολιτική επικαιρότητα και τις εξελίξεις στο εγγύς γεωστρατηγικό περιβάλλον της Ελλάδας σχολίασε στην εκπομπή One Direct ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κώστας Λάβδας.

Για το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στη Γαλλία, σχολίασε πως «πρόκειται για μια καλή περιοδεία. Το ότι η Γαλλία είναι ο πρώτος σταθμός του έλληνα πρωθυπουργό, είναι μια λογική επιλογή. Η Γαλλία μας στήριξε όσο καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Εάν υπήρχε κυβέρνηση στην Ιταλία θα μπορούσε να ταξιδέψει και εκεί» είπε, ενώ αναφορικά με τα όσα συνεπάγονται οι δηλώσεις Μακρόν για την αλληλεγγύη και για το «δεν θα δείξουμε αδυναμία» προς τις τουρκικές προκλήσεις, σημείωσε πως «μπορεί να δούμε αυξημένη γαλλική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο ή εντονότερη παρουσία της Γαλλίας στη συζήτηση για το μεταναστευτικό ή την Γαλλία να αναλαμβάνει ενεργότερο ρόλο στην ενεργειακή πολιτική της Ένωσης».

«Μην ξεχνάμε πως η Γερμανία είναι η ήπια ισχύς στην Ευρώπη, αλλά οι Γάλλοι έχουν πυρηνικά» πρόσθεσε.

Σχετικά με το ιρανικό τάνκερ που φέρεται να οδεύει προς την Ελλάδα, επεσήμανε πως «η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να βρεθεί αναμειγμένη σε κάτι που δεν την αφορά καθόλου. Και αυτό έχει αρκετά πλαίσια. Το Διεθνές Δίκαιο, το ότι είμαστε μέλη της ΕΕ και φυσικά τη συμμαχία μας με τις ΗΠΑ».

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο