Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η επιστολή Μητσοτάκη που ενθουσίασε την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας

Η επιστολή Μητσοτάκη που ενθουσίασε την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας

Επιστολή με ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, όπως εκτιμούν οι εκπρόσωποι της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, απέστειλε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Επιστολή με σημαντικές επισημάνσεις απέστειλε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Δημοκρατική Ενωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΔΕΕΕΜ) ΟΜΟΝΟΙΑ, απαντώντας σε αντίστοιχη ευχετήρια εξ ονόματος του Γενικού Συμβουλίου της Οργάνωσης που του είχε απευθύνει ο πρόεδρός της Βασίλης Κάγιος με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η επιστολή του έλληνα πρωθυπουργού

Πρόκειται για κείμενο με ιδιαίτερη πολιτική σημασία, όχι απλώς ως προς το τυπικό της επικοινωνίας και το θερμό περιεχόμενο, αλλά από την άμεση αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εθνική ελληνική μειονότητα εν συνόλω, τον πολιτικό ρόλο που επωμίζεται η ΟΜΟΝΟΙΑ στην προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών για το σύνολο της κοινότητας και κυρίως για τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης ως ουσιαστικής σημασίας παράγοντας στην αποτροπή επιχειρούμενων πρακτικών καταπίεσης του γηγενούς ελληνισμού στις πατρογονικές του εστίες.

«Δεσμεύεται σε διμερές επίπεδο»

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεσμεύεται όχι απλώς στο πλαίσιο της διαδικασίας έναρξης διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ, αλλά σε διμερές επίπεδο και μάλιστα υπό δική του προσωπική φροντίδα, να εκδηλώνεται το μέλημα της κυβέρνησής του για αποτελεσματική προστασία του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού.

Αντιπροσωπεία της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ (Κόμμα Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) είχε ειδική συνάντηση λίγο διάστημα προ των εκλογών με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ως αρχηγό τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η επιστολή της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στον πρωθυπουργό

Ειδικά για την ΟΜΟΝΟΙΑ έχει σημασία η αναφορά του πρωθυπουργού στην πρόθεση περαιτέρω συμπαράστασης από τη μητέρα πατρίδα ως προϋπόθεση και για καλύτερη πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Πηγή: himara.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024