Για το πώς η καθημερινότητα έχει επηρεάσει τη ζωή μας και το πώς εμείς έχουμε μάθει να την αντιμετωπίζουμε μίλησε μέσα από την εκπομπή One Talk ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας.

«Έχουμε μάθει να ζούμε με τη σκληρότητα της επικαιρότητας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σούρας και συμπλήρωσε πως «τα τελευταία χρόνια η επικαιρότητα είναι σκληρή».

«Οικονομικές κρίσεις, μνημόνια, φόροι και αλλαγές στην παιδεία. Αν βάλουμε και την επικαιρότητα των media καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μια σκληρότητα» υπογράμμισε και εξήγησε πως «έχουμε μάθει δυστυχώς να συμβιώνουμε με τις πυρκαγιές.

Αναφέρουμε το Μάτι και ξεχνάμε ότι πέθαναν 102 άτομα. Ξεχνάμε ότι στη Μάνδρα πέθαναν τόσοι άνθρωποι». Ερωτηθείς για τους ανθρώπους οι οποίοι βάζουν φωτιές, τους χώρισε σε δύο κατηγορίες: τους πυρομανείς και τους εμπρηστές.

«Ο πυρομανής είναι μια διαταραχή των ενορμήσεων» είπε και εξήγησε πως πρόκειται για «άνθρωπο με ανεξέλεγκτη επιθυμία για φωτιά. Του δίνει ικανοποίηση να βλέπει φωτιές». Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο πυρομανής ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον τζογαδόρο και τον κλεπτομανή.

«Αντιμετωπίζεται πολύ δύσκολα και θέλει πολύ χρόνο. Πρόκειται για διαταραχή, με την οποία πρέπει να ασχοληθούν οι ψυχίατροι» συνέχισε. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε οι εμπρηστές εντάσσονται στους «εγκληματίες».

Στα πλαίσια του διαχωρισμού υπογράμμισε πως ο εμπρηστής «θέλει να υπάρξει κόστος, τη στιγμή που ο πυρομανής τις περισσότερες φορές θα προσέξει» αφού «τον ενδιαφέρει η φλόγα». Τέλος, χαρακτήρισε τους Έλληνες «χάφτηδες».

Πηγή: onetv.gr