Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόρος: «Άδικα χάθηκες στους ουρανούς που πάντα λάτρευες» - Συγκινούν οι συγγενείς του πιλότου

Πόρος: «Άδικα χάθηκες στους ουρανούς που πάντα λάτρευες» – Συγκινούν οι συγγενείς του πιλότου

Τραγικές στιγμές ζουν συγγενείς και φίλοι του έλληνα χειριστή, ο οποίος«σήκωσε» το ελικόπτερο. Αμέτρητα τα μηνύματα στήριξης και συλλυπητηρίων

Συγκλονίζει η τραγωδία με την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, ενώ στο φως έρχονται συνέχεια νέα στοιχεία.

Οι Αρχές πλέον καλούνται να λύσουν το γρίφο με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα. Το επικρατέστερο πάντως σενάριο που εξετάζεται -σύμφωνα τουλάχιστον και με τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων- είναι αυτό της μηχανικής βλάβης.

Κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν ότι το ελικόπτερο προσπάθησε να απογειωθεί πάνω από μία φορά, ενώ όταν τα κατάφερε και πήρε λίγο ύψος προσέκρουσε στα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να εκραγεί. Άλλοι πάλι αναφέρουν αναφέρει ότι το ελικόπτερο επιχείρησε να επιστρέψει στο ελικοδρόμιο και τότε έπεσε πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ.

Τις απαντήσεις θα κληθεί να δώσει η έρευνα που θα κάνει η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, τα αποτελέσματα της οποίας θα μεταβιβαστούν προς εκτίμηση και αξιολόγηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Την ίδια ώρα πάντως, καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στο ελικοδρόμιο του Γαλατά, από όπου απογειώθηκε το μοιραίο ελικόπτερο.

Φορείς και κάτοικοι του νησιού καταγγέλλουν ότι το ελικοδρόμιο λειτουργεί χωρίς άδεια και δίχως τις απαραίτητες πρόνοιες. Στην ουσία, όπως αναφέρουν, δεν πρόκειται τίποτα παραπάνω από μια αλάνα η οποία δεν είναι καν περιφραγμένη, με συνέπεια να είναι ελεύθερα προσβάσιμη.

Απέραντος πόνος και θλίψη

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τραγικές στιγμές ζουν συγγενείς και φίλοι του έλληνα χειριστή, ο οποίος«σήκωσε» το ελικόπτερο. Αμέτρητα είναι τα μηνύματα στήριξης και συλλυπητηρίων για τον Ν.Κ. ο οποίος άφησε πίσω του τρία παιδιά.

Με ανάρτησή της αποχαιρετά τον πιλότο η πρώην σύζυγός του, μητέρα των παιδιών του, γράφοντας: «Δεν έχει τέλος ο πόνος, σε θυμάμαι νεαρό με το αγαπημένο σου μπολντορ, το 900, σε χαρές, σε λύπες, σε ταξίδια, στιγμές, στιγμές, μιας ζωής τόσων χρόνων. Δεν υπάρχουν λόγια, μόνο σε αποχαιρετώ με αγάπη. Ήσουν καλός άνθρωπος για όλους μας. Άξιζες και είναι άδικο. 7.000 χιλιάδες ώρες πτήσης στην Πολεμική Αεροπορία με αεροπλάνα και ελικόπτερα, η ζωή σου όλη».

«Ήσουν και θα είσαι ο καλύτερος πατέρας, τα παιδιά μας ήταν και είναι υπερήφανα που είσαι πατέρας τους. Άδικα χάθηκες στους ουρανούς που πάντα λάτρευες. Η ευχή σου να ακολουθεί τα παιδιά μας πάντα, έκανες τόσα όνειρα για αυτά, αλλά η μοίρα σου άλλα έγραψε. Καλό ταξίδι, καλό παράδεισο, γιατί εκεί που θα πας δεν θα ξεχαστείς. Τα παιδιά και τα μικρά τους είναι η συνέχειά σου. Καλό ταξίδι Νίκο μου» προσθέτει.

«Δεν σου άξιζε πατέρα μου»

Νωρίτερα, η κόρη του συγκλόνισε με τα λόγια που του αφιέρωσε στο μπαμπά της, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

«Σήμερα ξημερώνει η πιο εφιαλτική μέρα της ζωής μου… Μπαμπά μου εσύ που ήσουν το στήριγμα μου πάντα αποφάσισες να πετάξεις ψηλά… Δεν σου άξιζε πατέρα μου τόσο σύντομο τέλος.. Θα σ αγαπάω και θα είμαι υπερήφανη πάντα που ήσουν πατέρας μου.. Η πιο τυχερή κόρη στο κόσμο… Λυπάμαι τόσο μπαμπάκα μου.. Καλό σου ταξίδι…» αναφέρει σε ανάρτησή της μετά την τραγωδία με το ελικόπτερο.

Η «προφητική» ανάρτηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος ήταν πατέρας τριών παιδιών και ιδιαίτερα αγαπητός στον κύκλο των συναδέλφων του.

Η τραγική ειρωνεία, ωστόσο, είναι πως στις 10 Ιουλίου είχε κάνει μία ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, η οποία αποδείχτηκε «προφητική». «Χαλάς την υγεία σου για μια δουλειά που σε περίπτωση θανάτου σου, θα ‘βρισκε αντικαταστάτη σε μια εβδομάδα. Πρόσεχε τον εαυτό σου γιατί κανείς άλλος δεν θα το κάνει» είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Εμπειρος ο πιλότος

Όσον αφορά το χρονικό της τραγωδίας, ο έμπειρος πιλότος είχε ξεκινήσει με ένα ελικόπτερο τύπου Agusta A109 από το Κρανίδι για να παραλάβει δύο επιβάτες από τον Γαλατά και να τους μεταφέρει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο χειριστής είχε στο ενεργητικό του πολλές ώρες πτήσεις και θεωρείτο ένας από τους πιο έμπειρους πιλότους. Απόφοιτος της Σχολής Ικάρων είχε υπηρετήσει στην Πολεμική Αεροπορία (και) ως κυβερνήτης Super Puma συμμετέχοντας σε πολλές επιχειρήσεις.

Στις 15:32 το μεσημέρι της Τρίτης, ο πιλότος επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά. Μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η επικοινωνία με το ελικόπτερο.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημέρωσε άμεσα το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024