Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Β. Πολίτης στο One Channel: Σε ετοιμότητα οι 13 φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού

Β. Πολίτης στο One Channel: Σε ετοιμότητα οι 13 φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού

Για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο μίλησε στην εκπομπή One Direct o Διεθνολόγος και Αντιναύαρχος ε.α., Βασίλης Πολίτης

Για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο μίλησε στην εκπομπή One Direct o Διεθνολόγος και Αντιναύαρχος ε.α., Βασίλης Πολίτης.

«Από τη μία πλευρά έχουμε μια μαξιμαλιστική Τουρκία, με μια ρητορική έντασης που δημιουργεί συνεχώς τετελεσμένα και από την άλλη έχουμε μια διπλωματία κατευνασμού και φοβικού συνδρόμου από Ελλάδα και Κύπρο» σχολίασε ο κ. Πολίτης.

Ακόμα, επεσήμανε πως «αυτή τη στιγμή είναι σε ετοιμότητα και οι 13 φρεγάτες μας, ενώ έχει κινητοποιηθεί ένα υποβρύχιο» και πρόσθεσε πως «το ζήτημα είναι να υπάρχει πολιτική βούληση και όταν βγει το Ουρούτ Ρέις από τα Δαρδανέλια, να επιτρέψουν στο Πολεμικό μας Ναυτικό να το παρακολουθήσει και να το αποτρέψει από παράνομες ενέργειες».

Στο μεταξύ, παρατήρησε αλλαγή στη στάση της κυπριακής Δημοκρατίας, λέγοντας πως «η Κύπρος άλλαξε την πολιτική του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε μια επιθετική διπλωματία. Τώρα ακολουθούν μια λογική κατευνασμού» ενώ επιβεβαίωσε το γεγονός ότι «το Φατίχ και το Γιαβούζ ήταν ελληνικά πλοία. Πωλήθηκαν στη Νορβηγία και από εκεί τα αγόρασαν οι Τούρκοι. Την προηγούμενη εβδομάδα πωλήθηκε και από άλλη ελληνική εταιρεία ένα ρυμουλκό υποστηρικτικό» σημείωσε.

«Η εμπειρία μου στου Ναυτικό, λέει, ότι εάν ο Τούρκος σου ρίξει ένα χαστούκι και δεν του το επιστρέψεις, θα σου ρίξει και δεύτερο» κατέληξε ο διεθνολόγος.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024