Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Google, Facebook, Amazon στηρίζουν Τραμπ, κατά της Γαλλίας

Google, Facebook, Amazon στηρίζουν Τραμπ, κατά της Γαλλίας

Μπορεί η σχέση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τις μεγαλύτερες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες να έχουν περάσει από χίλια κύματα κατά καιρούς, ωστόσο φαίνεται πως η εμφάνιση ενός κοινού εχθρού είναι ικανοί να... θερμάνει τις μεταξύ τους σχέσεις

Μπορεί η σχέση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τις μεγαλύτερες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες να έχουν περάσει από χίλια κύματα κατά καιρούς, ωστόσο φαίνεται πως η εμφάνιση ενός κοινού εχθρού είναι ικανοί να… θερμάνει τις μεταξύ τους σχέσεις.

Σύμφωνα με το Bloomberg, Google, Facebook και Amazon θα καταθέσουν σήμερα, Δευτέρα, στην Ουάσιγκτον υπέρ των προσπαθειών της κυβέρνησης Τραμπ για δυνητική τιμωρία της Γαλλίας.

Αιτία για την κίνηση είναι η επιβολή 3% φόρου σε διεθνείς τεχνολογικές εταιρείες με παγκόσμια έσοδα τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ και ψηφιακές πωλήσεις 25 εκατ. στη Γαλλία.

Ο γαλλικός ψηφιακός φόρος «είναι μία απότομη απόκλιση από τους καθιερωμένους φορολογικούς κανόνες και έχει στόχο συγκεκριμένες επιχειρήσεις», σύμφωνα με τα σχόλια που θα κάνει ο αντιπρόσωπος της Google, στην ακρόαση στο Γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου, σήμερα.

Οι ΗΠΑ κάνουν έρευνα για τον νέο φόρο που υπέγραψε τον περασμένο μήνα ο Μακρόν, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που θα μπορούσε να είναι προπομπός για νέους δασμούς ή άλλους εμπορικούςπεριορισμούς.

Ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, θα μπορούσε να αναλάβει δράση ακόμη και στις 26 Αυγούστου, όταν θα ολοκληρωθεί μια περίοδος σχολίων για το θέμα

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024