Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοί είναι οι πιο εντυπωσιακοί φάροι στον κόσμο

Αυτοί είναι οι πιο εντυπωσιακοί φάροι στον κόσμο

Επιβλητικοί και εντυπωσιακοί, οι φάροι σε όλο τον κόσμο, στέκουν φωτίζοντας μέσα στο σκοτάδι με τη συμβολή τους στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας να είναι αναμφισβήτητη

Επιβλητικοί και εντυπωσιακοί,  οι φάροι σε όλο τον κόσμο, στέκουν φωτίζοντας μέσα στο σκοτάδι προειδοποιώντας για τους πιθανούς κινδύνους της θάλασσας, με τη συμβολή τους στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας να είναι αναμφισβήτητη.

Αυτά τα εντυπωσιακά δημιουργήματα του ανθρώπου, αποτελούν σήμερα ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα όμορφο ταξίδι στο χρόνο.

Παρακάτω  θα βρείτε μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς και πανέμορφους φάρους από κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ από τη λίστα δε θα μπορούσε λείπει  ο μοναδικός Φάρος Τουρλίτης στην Άνδρο.

Φάρος Τουρλίτης, Άνδρος

Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ενετικό κάστρο στην πρωτεύουσα της Άνδρου στην Χώρα. Είναι ο μοναδικός φάρος χτισμένος πάνω σε βράχο μέσα στην θάλασσα. Ο Φάρος «πρωτολειτούργησε την 1η Ιανουαρίου του 1897, καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αποκαταστάθηκε από δωρεές τη δεκαετία του ’90. Σήμερα αποτελεί ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

Φάρος Τζέντα, Σαουδική Αραβία

Αυτό το φουτουριστικό αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα, βρίσκεται σκαρφαλωμένο κατά μήκος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Έχει 436 πόδια ύψος , γεγονός που τον κάνει να διεκδικεί επάξια τον τίτλο του ψηλότερου φάρου στον κόσμο.

Φάρος Στρομπολίκιο, Ιταλία

Ο συγκεκριμένος φάρος μπορεί να μην παρουσιάζει τίποτα ενδιαφέρον από αρχιτεκτονικής άποψης, ωστόσο η τοποθεσία του είναι μοναδική. Ο φάρος βρίσκεται στην κορυφή ενός απόκρημνου βράχου στα Αιολικά νησιά της Ιταλίας. Για να φτάσουν στο φάρο οι επισκέπτες πρέπει να ανεβούν δεκάδες σκαλιά πάνω στο βράχο.

View this post on Instagram

Strombolicchio háttérben a Stromboli vulkánnal / Strombolicchio with Stromboli in the background • 🇭🇺 A 49 méterre magasodó mini-sziget kb. 1,5 kilométerre található a 923 méter magas Strombolitól, mely a világ egyik legaktívabb vulkánja. Jelenleg különösen aktív, 10-15 percenként tapasztalhatóak apróbb kitörések. Életem egyik legnagyobb élménye volt a tetejéről nézni a naplementét, ahova kb. 3,5 óra alatt jutottunk fel. A sziget ezen felén körülbelül 300 lakos él, a túlsó oldalon található Ginostra települését mindössze tízen lakják! 🇬🇧 The 49 meters tall mini-island is about 1,5 km away from the shores of the 923 m high Stromboli, which is one of the most active volcanos of Earth. Currently it’s especially active: smaller eruptions can be experienced every 10-15 minutes. It was a lifetime experience to watch the sunset from the top after 3,5 hours of hiking! This side of the island is hosting about 300 people. On the other side of the island lays Ginostra village, giving home for only 10 people! • • • • • #stromboli #strombolicchio #exploremore #natgeo #keepitwild #openmyworld #natgeoyourshot #ig_italia #ig_europe #earthpix #beautifuldestinations #hikingplaces #roamtheplanet #hungarianroamers #sicilia #travelaswedo #aeolianislands #isoleeolie #forgeyourownpath #way2ill #dronehungary #napidron #djiarsbudapest #djihungary #djimagyarorszag #dronkozosseg

A post shared by David Sutta (@suttadavid) on

Seven Foot Knoll, Μέριλαντ, ΗΠΑ

Χτισμένος το 1855, αυτό ο κόκκινος φάρος είναι ο παλιότερος που πατά σε βιδωτή μεταλλική βάση. Ωστόσο σε αντίθεση με τον άλλο φάρο στις ΗΠΑ που αναφέραμε πιο πάνω, ο συγκεκριμένος εγκαταλείφθηκε και απαξιώθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα. Για να αποκτήσει λίγη από την παλιά του αίγλη χρειάστηκε αν μεταφερθεί στη Βαλτιμόρη, όπου παραμένει ως σήμερα ως ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

Φάρος Dyrhólaey, Ισλανδία

Σκαρφαλωμένος στα νότια παράκτια βράχια της Ισλανδίας αυτός ο πανέμορφος τσιμεντένιο φάρος που χτίστηκε το 1927 σας δίνει έναν ακόμα λόγο να επισκεφτείτε αυτό το παράξενο και συνάμα όμορφο τοπίο.

View this post on Instagram

Southern most point of Iceland.

A post shared by TRIPPING TROOPERS (@trippingtroopers) on

Πύργος του Ηρακλή, Ισπανία

Ο συγκεκριμένος φάρος είναι εμπνευσμένος από το φάρο της Αλεξάνδρειας και δε θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από αυτό που δηλώνει το όνομά του. Μετρά σχεδόν 2000 χρόνια ζωής και βρίσκεται στη Γαλικία της Ισπανίας. Ο φάρος λόγω της ηλικίας του χρειάστηκε ένα λίφτινγκ το 1788

Φάρος Baisha men, Κίνα

Πρόκειται για τον έκτο ψηλότερο φάρο στην Κίνα. Είναι αρκετά νέος καθώς κατασκευάστηκε το 2000 στο νησί Haidian νότια της Κίνας. Είναι ένας τριγωνικός πολυόροφος πύργος που πατά πάνω σε μια βάση.

Φάρος Kõpu, Εσθονία

Πρόκειται για ένα τεράστιο οικοδόμημα που βρίσκεται στο νησί Hiiumaa, στην Εσθονία, και αποτελεί έναν από τους πιο παλιούς ενεργούς φάρους στον κόσμο καθώς βρίσκεται αδιάλειπτα σε λειτουργία από το 1531, όταν και ολοκληρώθηκε. Ο φάρος έχει γίνει σύμβολο του νησιού και κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες.

Thomas Point Shoal Light , Μέριλαντ ΗΠΑ

Ο φάρος αυτός είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα δείγματα φάρων που βρίσκονται πάνω σε βιδωτή εξέδρα πάνω στην άμμο. Βρίσκεται στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και είναι στέκει στην ίδια θέση από την πρώτη μέρα λειτουργίας του το 1875.

Φάρος Αγίου Νικολάου, Ουκρανία

Μισός φάρος και μισός παρεκκλήσι ο φάρος αυτός στην Ουκρανία, είναι αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο, προστάτη των ναυτικών. Ο φάρος πέρα από τη ναυτική χρησιμότητά του αποτελεί ένα μνημείο για όλους όσους έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024