Η απόφαση της Κινέζας ηθοποιού Λιού Γιφέι, που είναι πολιτογραφημένη Αμερικανίδα πολίτης, να ταχθεί με το μέρος της αστυνομίας του Χονγκ Κονγκ προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο Διαδίκτυο.

Σε δημοσίευση της στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo η ηθοποιός μοιράστηκε με τους ακολούθους της μια ανάρτηση της εφημερίδας «Καθημερινή του Λαού», που εκδίδει η κυβέρνηση της Κίνας, η οποία ανέφερε: «Και εγώ στηρίζω την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ. Τώρα μπορείτε να με χτυπήσετε». Επιπλέον, στα Αγγλικά, υπάρχει και η φράση που αναφέρει: «Τι ντροπή για το Χονγκ Κονγκ».

Η φράση που αναδημοσίευσε η ηθοποιός αποδίδεται στον δημοσιογράφο της κυβερνητικής εφημερίδας Global Times, που δέχθηκε επίθεση στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ στην αρχή της εβδομάδας από διαδηλωτές που τον πέρασαν για πράκτορα της αστυνομίας.

Οι χρήστες του κινεζικού δικτύου, το οποίο ελέγχεται από τις κινεζικές αρχές, αντέδρασαν θετικά στη δημοσίευση.

Στο Twitter όμως, το οποίο είναι απαγορευμένο στην Κίνα, η απόφαση της επικρίθηκε από πάρα πολλούς χρήστες, με τις δημοσιεύσεις τους να περιέχουν το hashtag «Μποϊκοτάρετε τη Μουλάν», σε μια σαφή αναφορά στην ταινία, της οποίας είναι πρωταγωνίστρια και αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε λίγο καιρό.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιο σας