Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η στιγμή της αναγκαστικής προσγείωσης του ρωσικού αεροπλάνου μετά τη «σύγκρουση» με πουλιά

Η στιγμή της αναγκαστικής προσγείωσης του ρωσικού αεροπλάνου μετά τη «σύγκρουση» με πουλιά

Οι πιλότοι, διαπιστώνοντας ότι οι κινητήρες δυσλειτουργούσαν, αναγκάστηκαν να προσγειώσουν το αεροπλάνο σε ένα χωράφι, περίπου 1 χλμ μακριά από τον Διεθνή Αερολιμένα Ζουκόφσκι

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για 233 επιβάτες ρωσικού αεροπλάνου, το οποίο προσγειώθηκε σε χωράφι με καλαμπόκια μετά από «σύγκρουση» με σμήνος πουλιών.

Η συγκλονιστική στιγμή καταγράφηκε από επιβάτη του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται ανακοινώσεις από την εταιρεία και την τοπική υπηρεσία αερομεταφορών, το Airbus 321 της Ural Airlines, έπεσε πάνω σε σμήνος γλάρων λίγη ώρα μετά από την απογείωσή του, με αποτέλεσμα πτηνά να εισχωρήσουν και στους δύο κινητήρες του.

Οι πιλότοι, διαπιστώνοντας ότι οι κινητήρες δυσλειτουργούσαν, αναγκάστηκαν να προσγειώσουν το αεροπλάνο σε ένα χωράφι, περίπου 1 χλμ μακριά από τον Διεθνή Αερολιμένα Ζουκόφσκι, νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Το αεροσκάφος εκκενώθηκε και τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, ανακοίνωσε αρχικά η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών της Ρωσίας, Ροσαβιάτσια. Σε ανακοίνωση πάντως που εξέδωσε αργότερα το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας αναφέρεται ότι συνολικά τραυματίστηκαν 23 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Όπως μεταδίδει το Russia Today, δημοσιεύοντας μάλιστα φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο, η αναγκαστική προσγείωση έγινε χωρίς το αεροσκάφος να κατεβάσει τους τροχούς του, δηλαδή «με την κοιλιά», αφού οι κινητήρες είχαν σβήσει την ώρα της προσγείωσης.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024