Η στιγμή της αναγκαστικής προσγείωσης του ρωσικού αεροπλάνου μετά τη «σύγκρουση» με πουλιά
Οι πιλότοι, διαπιστώνοντας ότι οι κινητήρες δυσλειτουργούσαν, αναγκάστηκαν να προσγειώσουν το αεροπλάνο σε ένα χωράφι, περίπου 1 χλμ μακριά από τον Διεθνή Αερολιμένα Ζουκόφσκι
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για 233 επιβάτες ρωσικού αεροπλάνου, το οποίο προσγειώθηκε σε χωράφι με καλαμπόκια μετά από «σύγκρουση» με σμήνος πουλιών.
Η συγκλονιστική στιγμή καταγράφηκε από επιβάτη του αεροσκάφους.
Видео посадки А321 на кукурузное поле в Подмосковье. Снимает один из пассажиров.
Судя по звуку, двигатели работают с перебоями. pic.twitter.com/wytF75Lf59
— baza (@bazabazon) August 15, 2019
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται ανακοινώσεις από την εταιρεία και την τοπική υπηρεσία αερομεταφορών, το Airbus 321 της Ural Airlines, έπεσε πάνω σε σμήνος γλάρων λίγη ώρα μετά από την απογείωσή του, με αποτέλεσμα πτηνά να εισχωρήσουν και στους δύο κινητήρες του.
Οι πιλότοι, διαπιστώνοντας ότι οι κινητήρες δυσλειτουργούσαν, αναγκάστηκαν να προσγειώσουν το αεροπλάνο σε ένα χωράφι, περίπου 1 χλμ μακριά από τον Διεθνή Αερολιμένα Ζουκόφσκι, νοτιοανατολικά της Μόσχας.
Кукурузное поле, вспаханная борозда и самолёт.
Панорамное видео с коптера. pic.twitter.com/pt7GYk5rpS
— baza (@bazabazon) August 15, 2019
Το αεροσκάφος εκκενώθηκε και τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, ανακοίνωσε αρχικά η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών της Ρωσίας, Ροσαβιάτσια. Σε ανακοίνωση πάντως που εξέδωσε αργότερα το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας αναφέρεται ότι συνολικά τραυματίστηκαν 23 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος.
Όπως μεταδίδει το Russia Today, δημοσιεύοντας μάλιστα φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο, η αναγκαστική προσγείωση έγινε χωρίς το αεροσκάφος να κατεβάσει τους τροχούς του, δηλαδή «με την κοιλιά», αφού οι κινητήρες είχαν σβήσει την ώρα της προσγείωσης.
- Εργατικό ατύχημα το Αγρίνιο: Νεκρός 67χρονος μετά από πτώση σε οικοδομή
- Αταμάν: «Μεγάλη απώλεια ο Σλούκας, είχε πρόβλημα την τελευταία εβδομάδα – Δεν θα ψάξουμε δικαιολογίες»
- Αλλάζει όψη η οδός Αγίου Δημητρίου στην Αλεξανδρούπολη
- Αισιόδοξα τα νέα για τη 13χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι Γυμνασίου στο Χαϊδάρι
- Ο Τζέιμς Μποντ δεν θα βγει στις σκοτεινές αίθουσες πριν το 2028
- ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Η απόφαση του Αρείου Πάγου για υποκλοπές πλήττει τη Δημοκρατία
- Ο Κόντης ήταν μία μεταφυσική τιμωρία για τον Παναθηναϊκό
- Αγορές: Σε τεντωμένο σχοινί – Το ενεργειακό σοκ δεν έχει φανεί ακόμη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442