Μηχανική βλάβη παρουσίασε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Κρήτη ΙΙ λίγο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό τον Πειραιά. Στο σκάφος επιβαίνουν 907 επιβάτες και 97μελές πλήρωμα.

Κοντά στο λιμάνι

Το Κρήτη ΙΙ αναχώρησε στις 21.00 της Τετάρτης από το Ηράκλειο για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του προς Πειραιά, φορτωμένο με 178 ΙΧ, 62 φορτηγά και 22 δίκυκλα.

Ενώ έπλεε σε απόσταση 36 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά από το λιμάνι του Ηρακλείου παρουσίασε μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί η μια μηχανή του.

Οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και ο πλοίαρχος, ο οποίος δεν ζήτησε συνδρομή άλλου μέσου ή βοήθειας, αποφάσισε να συνεχίσει το ταξίδι με τη δεύτερη μηχανή και μειωμένη, ασφαλώς, ταχύτητα.

Αυτό σημαίνει ότι θα φτάσει με αρκετή καθυστέρηση στο λιμάνι του Πειραιά καθώς η απόσταση που χρειάζεται να διανύσει είναι πολύ μεγάλη.

Και το Κνωσός Παλάς

Νωρίτερα, την Τετάρτη, είχε παρουσιαστεί ανάλογο πρόβλημα και στο Κνωσός Παλάς των Μινωικών Γραμμών που ταξίδευε από τον Πειραιά στο Ηράκλειο.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει το πρωί με 1343 επιβάτες και 336 IX. Παρουσίασε βλάβη στη μία από τις τέσσερις μηχανές του και συνέχισε το ταξίδι του με μειωμένη ταχύτητα και χωρίς τη συνδρομή άλλου σκάφους.

Γράψτε το σχόλιο σας