Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα τραγωδία στη Ρόδο : Νεκρός 47χρονος τουρίστας σε κατάδυση - Συνελήφθη ο έλληνας εκπαιδευτής (εικόνες)

Νέα τραγωδία στη Ρόδο : Νεκρός 47χρονος τουρίστας σε κατάδυση – Συνελήφθη ο έλληνας εκπαιδευτής (εικόνες)

Νεκρός ανασύρθηκε από παραθαλάσσια βραχώδη περιοχή της Ρόδου 47χρονος τουρίστας, ο οποίος συμμετείχε σε κατάδυση αναψυχής ενώ συνελήφθη από τις λιμενικές αρχές 51χρονος έλληνας εκπαιδευτής καταδύσεων.

Νεκρός ανασύρθηκε από παραθαλάσσια βραχώδη περιοχή της Ρόδου 47χρονος τουρίστας, ο οποίος συμμετείχε σε κατάδυση αναψυχής ενώ συνελήφθη από τις λιμενικές αρχές 51χρονος έλληνας εκπαιδευτής καταδύσεων.

Παραθέριζε με σύζυγο και παιδιά

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης στην Καλλιθέα με θύμα ινδό τουρίστα που παραθέριζε με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους στο νησί.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική, τον άτυχο άνδρα έβγαλαν από τη θάλασσα άλλα μέλη της καταδυτικής ομάδας στην οποία συμμετείχε, και τον βοήθησαν να αποβάλει το νερό που είχε εισροφήσει, ενώ είχε ακόμα τις αισθήσεις του.

Δυστυχώς, όμως, δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, αφού λίγα λεπτά πριν φθάσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ έπαψε να έχει επαφή με το περιβάλλον.

Δεν επανήλθε

Παρά τις προσπάθειες και των διασωστών του ΕΚΑΒ, ο 47χρονος δεν επανήλθε.

Στο σημείο έφθασαν και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να βοηθήσουν στην ανάσυρσή του από τη βραχώδη περιοχή όπου αναγκάστηκαν να τον βγάλουν οι υπεύθυνοι της καταδυτικής ομάδας προκειμένου να του παράσχουν άμεσα τις πρώτες βοήθειες.
Τελικά, μεταφέρθηκε με σκάφος στην προβλήτα των Πηγών της Καλλιθέας, αφού ήταν αδύνατη η μεταφορά του από τα βράχια.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ, σύμφωνα με το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, συνελήφθη ο 51χρονος έλληνας εκπαιδευτής που διενεργούσε την κατάδυση και ο οποίος ήταν εφοδιασμένος με άδεια παροχέα υπηρεσιών εκπαίδευσης αυτοδυτών.

Τι λέει το Λιμενικό

Για το τραγικό περιστατικό εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ανακοίνωση το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην οποία αναφέρει:

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα (χθες) η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για ανάσυρση 47χρονου αλλοδαπού χωρίς τις αισθήσεις του, σε βραχώδη περιοχή της Καλλιθέας Ρόδου.

Άμεσα για την περιοχή αναχώρησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ κλήθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ιδιωτικά μέσα, λόγω δυσβατότητας της περιοχής.

Ο 47χρονος μεταφέρθηκε στην ακτή με φορείο με τη συνδρομή του ιδιωτικού σκάφους “ΑΛΕΞΗΣ” Λ.Ρ. 4344 και παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο άνδρας συμμετείχε σε κατάδυση αναψυχής, όπου διενεργούταν από 51χρονο ημεδαπό και ο οποίος ήταν εφοδιασμένος με άδεια παροχέα υπηρεσιών εκπαίδευσης αυτοδυτών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη ο 51χρονος ημεδαπός».

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024