Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εύβοια: Πού εστιάζονται οι έρευνες της διεύθυνσης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής

Εύβοια: Πού εστιάζονται οι έρευνες της διεύθυνσης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την μεγάλη φωτιά στην κεντρική Εύβοια με όλα τα σενάρια να παραμένουν ανοικτά.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την μεγάλη φωτιά στην κεντρική Εύβοια με όλα τα σενάρια να παραμένουν ανοικτά.

Την ίδια ώρα τοπικοί παράγοντες και οι κάτοικοι της περιοχής, αφήνουν υπονοούμενα ή μιλούν ανοικτά για εμπρησμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης της φωτιάς στην περιοχή έχουν μεταβεί τρία κλιμάκια του εγκληματολογικού της Πυροσβεστικής και πραγματοποιούν εξονυχιστικές έρευνες σε όλα τα επίπεδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί έχουν στα χέρια τους περισσότερες από είκοσι καταθέσεις και μαρτυρίες για το σημείο από όπου ξεκίνησε η φωτιά λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Από αυτές τις μαρτυρίες και από την επιτόπια έρευνα έχει εντοπιστεί το ακριβές σημείο έναρξης της φωτιάς και οι έρευνες έχουν προχωρήσει στο επόμενο στάδιο για τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώθηκε.

Ωστόσο μέχρι τώρα και από την μακροσκοπική έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει εντοπιστεί κανένα στοιχείο που να αποκαλύπτει αν πρόκειται για εμπρησμό ή κάποια άλλη αιτία, όπως υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού, κάποια κολώνα ή καλώδια της ΔΕΗ.

Ένα από το πιθανά ενδεχόμενα πάντως που εξετάζονται είναι η φωτιά να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται μαρτυρίες για ύποπτες κινήσεις ενός οχήματος την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς ανάμεσα στα χωριά Σταυρός και Μακρυμάλλη χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται από την Πυροσβεστική ή την Αστυνομία.

Όπως και να έχει πάντως η ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, στις 3.16 τα ξημερώματα στην μέση του πουθενά, είναι αρκετό στοιχείο να κάνει πολλούς να μιλούν για ξεκάθαρο εμπρησμό.

Ενδείξεις χωρίς αποδείξεις

«Η φωτιά ξεκίνησε μέσα στη νύχτα σε σημείο εύκολα προσβάσιμο σε ασφάλτινο δρόμο κοντά. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του» δήλωσε από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς ο οποίος επανήλθε σήμερα με νεώτερες δηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ περίεργο να ξεκινάει μία τεράστια φωτιά στις 3 τα ξημερώματα σε ένα παρθένο δάσος όπου δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα. Πολλά εικάζουμε, αλλά ακόμα δεν υπάρχει σίγουρη εκτίμηση».

Ανοικτό το σενάριο του εμπρησμού αφήνει και ο νέος Περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας, Φάνης Σπανός. «Μια φωτιά που ξεσπά σε παρθένο δάσος με τέτοιο τρόπο στις τρεις το βράδυ, δημιουργεί υποψίες. Τα παρακολουθούμε όλα με τις αρμόδιες αρχές» δήλωσε χαρακτηριστικά στο One Channel.

«Ανθρώπινο χέρι»

Πεπεισμένοι ότι ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά είναι οι κάτοικοι της περιοχής και των χωριών που κινδύνεψαν για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι να καούν.

Πέρσι στις 12 Αυγούστου είχε ξεσπάσει πάλι μεγάλη φωτιά κοντά στο Κοντοδεσπότι, πολύ κοντά στην φετινή εστία της φωτιάς, ενώ από τις 2 Ιουνίου 2018 μέχρι τις 25 Αυγούστου 2018 εκδηλώθηκαν στην περιοχή 9 δασικές πυρκαγιές.

Στις 26 Αυγούστου 2018 συνελήφθη ένας 32χρονος κατηγορούμενος για αυτές τις φωτιές. Τελικά καταδικάστηκε για έναν εμπρησμό, ενώ ο ίδιος ομολόγησε τότε την πράξη του λέγοντας ότι το έκανε επειδή τον κορόιδευαν συγχωριανοί του και η σερβιτόρα του καφενείου του χωριού.

Η περίπτωση του συγκεκριμένου άνδρα είναι από τις πρώτες που έχουν εξετάσει ο αρμόδιες αρχές χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να τον εμπλέκει στη φετινή πυρκαγιά.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024