Ο ειδικός της αεροπορίας, πρώην σχεδιαστής του γραφείου σχεδιασμού της Sukhoi, Βαντίμ Λουκασέβιτς, σε συνέντευξή του στο NSN (НСН) ζητήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι οι τουρκικές αρχές έχουν δώσει οδηγίες στο υπουργείο Αμυνας της χώρας να αξιολογήσει την πρόταση της Ρωσίας για την προμήθεια της τελευταίας έκδοσης των Su-35.

Σοβαρό θέμα εναρμόνισης

Ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και το γεγονός αυτό προκαλεί σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με την αγορά των ρωσικών οπλικών συστημάτων.

«Και σε αυτό υπάρχουν μόνο πολλά ερωτήματα, επειδή η χώρα ανήκει στο ΝΑΤΟ και υπάρχει η προϋπόθεση εναρμόνισης των όπλων με αυτά της Συμμαχίας» τόνισε ο Βαντίμ Λουκασέβιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν η Τουρκία αγοράσει ρωσικό αεροσκάφος τότε θα πρέπει να συνδεθεί με τα ρωσικά πρότυπα και τις ρωσικές υπηρεσίες.

Αν, για παράδειγμα, αποκτήσει αμερικανικά αεροσκάφη, θα βρίσκεται συνδεδεμένη με την υποδομή ασφαλείας του ΝΑΤΟ, γιατί υπάρχει ενοποιημένο σύστημα αναγνώρισης, εξήγησε ο εμπειρογνώμονας.

«Πώς θα λυθεί το πρόβλημα με το IFF;»

«Αν αγοράσουν τα αεροπλάνα μας, πώς θα το λύσουμε το πρόβλημα με το σύστημα IFF;», πρόσθεσε.

Στα μέσα Ιουλίου, ο επικεφαλής της εταιρείας Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει την Τουρκία Su-35 μετά την παραλαβή της επίσημης αίτησης, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Πηγή: russian.rt.com και echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιο σας