Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ναδάλ «κατάπιε» τον Μεντβέντεφ και έκανε… δώρο στον Τσιτσιπά

Ο Ναδάλ «κατάπιε» τον Μεντβέντεφ και έκανε… δώρο στον Τσιτσιπά

Ο Ράφαελ Ναδάλ διέλυσε στο μεγάλο τελικό του Rogers Cup τον Ντανιήλ Μεντβέντεφ και κατέκτησε τον τίτλο για πέμπτη φορά στην καριέρα του – Ο Ισπανός… δούλεψε και για τον Τσιτσιπά, καθώς εάν ο Ρώσος έπαιρνε τον τίτλο θα έριχνε τον έλληνα τενίστα στο Νο 8

Ήταν από την αρχή του τουρνουά το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο και τα κατάφερε. Ο λόγος για τον Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος στον μεγάλο τελικό του Rogers Cup έκανε… πάρτι απέναντι στον Ντανιήλ Μεντβέντεφ και με 6-3, 6-0 κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά.

Ο Ισπανός μάλιστα κατέκτησε για πέμπτη φορά στην καριέρα του το εν λόγω τουρνουά, ενώ παράλληλα… δούλεψε και για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο έλληνας τενίστας μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του έπεσε δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και από το Νο.5 βρέθηκε στο Νο.7. Αν ο Ρώσος απόψε έπαιρνε τον τίτλο θα ανέβαινε αυτός στο Νο 7 και θα έριχνε τον «Τσιτσιφάστ» στο Νο 8.

Ο Ναδάλ, ωστόσο, πραγματοποίησε μία αυτοκρατορική εμφάνιση και έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα του Μεντβέντεφ, φτάνοντας για… πλάκα στη νίκη και μαζί στην κατάκτηση του τίτλου. Μια νίκη που ήρθε πολύ εύκολα για τον «Μανταντόρ», ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τον δυνατό αέρα στο Μόντρεαλ και με τα βαριά spin δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του.

Ο ρώσος τενίστας δεν μπόρεσε να κρατήσει on play τα μπαλάκια, όπως έκανε στους προηγούμενους αγώνες του τουρνουά, λόγω του δυνατού αέρα, με τα φλατ χτυπήματά του να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και να τον οδηγούν σε πολλά αβίαστα λάθη. Ο Ναδάλ πήρε εύκολους πόντους, έσπασε αρκετές φορές το σερβίς του αντιπάλου του, σέρβιρε καλά και πανηγύρισε έναν ακόμα τίτλο.

Τα στατιστικά του αγώνα αποδεικνύουν του λόγου του αληθές, με τον Ναδάλ να ολοκληρώνει τον αγώνα με 12 winners και 13 αβίαστα λάθη και τον Ρώσο να έχει 10 winners και 22 λάθη. Ο Ισπανός κέρδισε τους 27 από τους 33 πόντους που έπαιξε με πρώτο σερβίς και τους 8 από τους 13 στο δεύτερο σερβίς.

Πλέον, η δράση μεταφέρεται στο Σινσινάτι, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς και οι υπόλοιποι μεγάλοι τενίστες θα παλέψουν για το τρόπαιο, στο τελευταίο σπουδαίο τουρνουά πριν το US Open.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024