Περίπου οκτώ μήνες μετά την πρεμιέρα της 911 Carrera S, η Porsche συμπληρώνει την γκάμα του εμβληματικού sportscar με τις βασικές εκδόσεις των 911 Carrera και Carrera Cabriolet με την προοπτική να διατεθούν από τις αρχές του 2020.

Στα σπλάχνα των δύο νέων εκδόσεων βρίσκεται μια μικρότερης ισχύος χάρη στην τροποποίηση του συστήματος υπερτροφοδότησης, εκδοχή του επίπεδου εξακύλινδρου κινητήρα των 3,0 λίτρων με απόδοση 380 ίππων και 449 Nm ροπής η οποία συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, η coupe 911 υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 292 χλμ./ώρα. Με το προαιρετικό πακέτο Chrono ο χρόνος επιτάχυνσης για το sprint από 0-100 χλμ./ώρα μειώνεται κατά 2/10 του δευτερολέπτου.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το εσωτερικό των νέων εκδόσεων δεν διαφέρει κατ΄ελάχιστο με τις ήδη γνωστές κορυφαίες εκδόσεις της 911 με το σύστημα infotainment των 10,9 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό και το γνώριμο μοτίβο των δύο οθονών των 7,0 ιντσών δεξιά και αριστερά του αναλογικού στροφόμετρου στον πίνακα οργάνων.

Εξωτερικά οι 911 Carrera και Carrera Cabriolet διαθέτουν επίσης τις ίδιες εξατμίσεις με τις S και 4S ενώ προσφέρεται η επιλογή και σπορ οβάλ απολήξεων. Στις διαφοροποιήσεις συνυπολογίστε την παρουσία μικρότερων δισκόφρενων 330 χιλ. με τετραπίστονες δαγκάνες και για τους τέσσερις τροχούς.

Ο βασικός εξοπλισμός είναι επίσης αντίστοιχος των S και 4S, περιλαμβάνοντας το σύστημα ελέγχου ενεργής ανάρτησης, φωτιστικά σώματα LED, θερμαινόμενα καθίσματα, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης και cruise control.

Η διάθεσή τους αναμένεται να ξεκινήσει από το φθινόπωρο, ενώ θέμα λίγου χρόνου αποτελεί η προσθήκη της αντίστοιχης «βασικής» τετρακίνητης έκδοσης της 911 η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης.

Γράψτε το σχόλιό σας