Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche 911 Carrera Coupe & Cabriolet: Επίθεση από τη βάση

Porsche 911 Carrera Coupe & Cabriolet: Επίθεση από τη βάση

Η γερμανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια των εκδόσεων που θα τοποθετηθούν στη βάση της γκάμας της νέας γενιάς της 911.

Περίπου οκτώ μήνες μετά την πρεμιέρα της 911 Carrera S, η Porsche συμπληρώνει την γκάμα του εμβληματικού sportscar με τις βασικές εκδόσεις των 911 Carrera και Carrera Cabriolet με την προοπτική να διατεθούν από τις αρχές του 2020.

Στα σπλάχνα των δύο νέων εκδόσεων βρίσκεται μια μικρότερης ισχύος χάρη στην τροποποίηση του συστήματος υπερτροφοδότησης, εκδοχή του επίπεδου εξακύλινδρου κινητήρα των 3,0 λίτρων με απόδοση 380 ίππων και 449 Nm ροπής η οποία συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, η coupe 911 υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 292 χλμ./ώρα. Με το προαιρετικό πακέτο Chrono ο χρόνος επιτάχυνσης για το sprint από 0-100 χλμ./ώρα μειώνεται κατά 2/10 του δευτερολέπτου.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το εσωτερικό των νέων εκδόσεων δεν διαφέρει κατ΄ελάχιστο με τις ήδη γνωστές κορυφαίες εκδόσεις της 911 με το σύστημα infotainment των 10,9 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό και το γνώριμο μοτίβο των δύο οθονών των 7,0 ιντσών δεξιά και αριστερά του αναλογικού στροφόμετρου στον πίνακα οργάνων.

Εξωτερικά οι 911 Carrera και Carrera Cabriolet διαθέτουν επίσης τις ίδιες εξατμίσεις με τις S και 4S ενώ προσφέρεται η επιλογή και σπορ οβάλ απολήξεων. Στις διαφοροποιήσεις συνυπολογίστε την παρουσία μικρότερων δισκόφρενων 330 χιλ. με τετραπίστονες δαγκάνες και για τους τέσσερις τροχούς.

Ο βασικός εξοπλισμός είναι επίσης αντίστοιχος των S και 4S, περιλαμβάνοντας το σύστημα ελέγχου ενεργής ανάρτησης, φωτιστικά σώματα LED, θερμαινόμενα καθίσματα, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης και cruise control.

Η διάθεσή τους αναμένεται να ξεκινήσει από το φθινόπωρο, ενώ θέμα λίγου χρόνου αποτελεί η προσθήκη της αντίστοιχης «βασικής» τετρακίνητης έκδοσης της 911 η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024