Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χονγκ Κονγκ: Νέες αναταραχές και δακρυγόνα κατά διαδηλωτών

Χονγκ Κονγκ: Νέες αναταραχές και δακρυγόνα κατά διαδηλωτών

Δέκα διαδοχικά σαββατοκύριακα όλο και πιο βίαιων διαδηλώσεων έχουν βυθίσει το Χονγκ Κονγκ στη σοβαρότερη πολιτική κρίση εδώ και δεκαετίες.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ προχώρησε και σήμερα σε χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών στην εργατική συνοικία Σαμ Σούι Πο, καθώς άλλη μια ημέρα διαμαρτυρίας εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση ανάμεσα στην αστυνομία και ακτιβιστές.

Δέκα διαδοχικά σαββατοκύριακα όλο και πιο βίαιων διαδηλώσεων έχουν βυθίσει το Χονγκ Κονγκ στη σοβαρότερη πολιτική κρίση εδώ και δεκαετίες.

Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν σήμερα και έκαναν πορείες στο Χονγκ Κονγκ αψηφώντας για μια ακόμη φορά τη σχετική απαγόρευση της αστυνομίας.

Οι αρχές είχαν απαγορεύσει τη διαδήλωση που άρχισε σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) με συμμετοχή πολλών χιλιάδων ανθρώπων στη Σαμ Σούι Πο.Νωρίς το απόγευμα διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Βικτόρια Παρκ, απ’ όπου επρόκειτο να αρχίσουν μια πορεία που δεν έχει εγκριθεί από την αστυνομία. «Είμαστε ακόμη εδώ και θα δούμε αν θα θελήσουμε να κάνουμε πορεία αργότερα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων 25χρονη διαδηλώτρια.

Η αστυνομία επέτρεψε τη συγκέντρωση στο Βικτόρια Παρκ, όμως όχι και την πορεία που είχε προγραμματισθεί να αρχίσει από εκεί και να κατευθυνθεί προς το ανατολικό τμήμα του νησιού του Χονγκ Κονγκ.

Παράλληλα, μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές συνέχισαν για τρίτη διαδοχική ημέρα την καθιστική διαμαρτυρία στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, ζητώντας την υποστήριξη των ξένων επισκεπτών που φθάνουν εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024