Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο επέλεξε την Ελλάδα για τις φετινές του καλοκαιρινές διακοπές. Με την πολυτελή θαλαμηγό του έφτασε στο υπέροχο νησί της Άνδρου για να απολαύσει τον ήλιο και το απέραντο ελληνικό γαλάζιο.

Ο ιδιαίτερα δημοφιλής Χολιγουντιανός σταρ δεν ανάρτησε κάποιο καλοκαιρινό στιγμιότυπο στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, γεγονός που δεν μας εκπλήσσει, αφού συνήθως προτιμά οι αναρτήσεις του να σχετίζονται με τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες.

Στην πιο πρόσφατη ανάρτησή του μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με την οικολογική καταστροφή στον βυθό της Άνδρου.

Ανάρτησε συγκεκριμένα, ένα βίντεο του Al Jajeera, που απεικονίζει εθελοντές στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν από τον βυθό του νησιού άπειρα πλαστικά σκουπίδια, μικρού και μεγάλου μεγέθους.

Στην λεζάντα γράφει χαρακτηριστικά: «Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών.

Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά  που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια ψαρεύουμε για να φάμε».

Δείτε την ανάρτησή του: