Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενα πλάνο που χρειάζεται χρόνο και στήριξη

Ενα πλάνο που χρειάζεται χρόνο και στήριξη

Η ΑΕΚ που θα δούμε φέτος πάντως θα είναι διαφορετική. Με παιχνίδι από τα άκρα και διάθεση κυρίως να δημιουργήσει.

Η ΑΕΚ του Μιγκέλ Καρντόσο είναι ξεκάθαρα μια ομάδα του προπονητή της. Από τις πρώτες κιόλας μέρες του στην ΑΕΚ, πριν καν φορέσει τη φόρμα της προπόνησης, ο πορτογάλος τεχνικός πήρε πάνω του μια σειρά από αποφάσεις που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Από τις μεταγραφές, όπου έχει ξεκάθαρα τον τελευταίο λόγο, μέχρι τα φιλικά και τους καθημερινούς ρυθμούς της ομάδας. Οχι μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι της προπόνησης.

Ο Καρντόσο είναι ένας άνθρωπος με ξεχωριστή φιλοσοφία. Τόσο γύρω από το ποδόσφαιρο γενικότερα, όσο και γύρω από τον τρόπο λειτουργίας μιας ομάδας. Κάτι που κατέστησε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις από τις πρώτες στιγμές του στον σύλλογο.

Το παραπάνω προφανώς και αποτελεί επιλογή της ΑΕΚ, που επέλεξε να δώσει τα κλειδιά στον Καρντόσο με ξεκάθαρο σκεπτικό και έπειτα από διεξοδική μελέτη. Η Ενωση αποφάσισε να πορευτεί με ένα διαφορετικό μοντέλο, που η διοίκηση εκτιμά ότι ο 47χρονος προπονητής μπορεί να υπηρετήσει. Γι’ αυτό και ο Καρντόσο έχει πάρει πάνω του το χτίσιμο της νέας ΑΕΚ, που θα είναι βάσει του δικού του πλάνου.

Ο πορτογάλος προπονητής είναι δεδομένο πως θα παρουσιάσει μια ομάδα στα «θέλω» του. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο αυτά θα είναι αρκετά για να οδηγήσουν την ΑΕΚ στον δρόμο των επιτυχιών και φυσικά σε τι βαθμό θα μπορέσουν να τα αφομοιώσουν οι παίκτες του.

Η ΑΕΚ που θα δούμε φέτος πάντως θα είναι διαφορετική. Με παιχνίδι από τα άκρα και διάθεση κυρίως να δημιουργήσει. Για να πετύχουν τα παραπάνω θα χρειαστεί μεταξύ άλλων και χρόνος. Που η Ενωση πρέπει να δώσει στον Καρντόσο. Ειδικά εφόσον φανεί πως η δουλειά που ξεκίνησε από το Κίελτσε φέρνει αποτελέσματα.

Η στήριξη σε έναν προπονητή είναι… άγνωστη έννοια στη χώρα μας. Ισως όμως ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτή η νοοτροπία, με την ΑΕΚ να κάνει την αρχή. Από φέτος. Δίνοντας στον Καρντόσο πίστωση χρόνου αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία.

Το κομμάτι της ενίσχυσης είναι ένα ζήτημα στο οποίο οι Κιτρινόμαυροι δεν θα πρέπει να κάνουν εκπτώσεις. Εφόσον επιθυμούν να μπουν γερά στη διεκδίκηση του τίτλου αλλά και να κάνουν μια αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη. Που για να έρθει προϋποθέτει την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ενας στόχος βασικός για τη φετινή σεζόν, που μάλιστα θα παιχτεί πολύ σύντομα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024