Πρεμιέρα με δύο Ελληνες σε τελικούς στο Ευρωπαϊκό ομάδων
Πιο δύσκολη από κάθε άλλη χρονιά φαντάζει η προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών της χώρας μας για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων
Την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των αγώνων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο τελικούς, τη δισκοβολία Γυναικών και τον ακοντισμό Ανδρών, καθώς και προκριματικά στα αγωνίσματα 100μ, 200μ, 400μ, 100μ/110μ εμπόδια και 400μ εμπόδια.
Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου πριν δύο χρόνια είχε προσφέρει πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα, αφού ήταν τρίτη στη δισκοβολία, εμφάνιση που θα προσπαθήσει να επαναλάβει και τη φετινή σεζόν. Η έμπειρη αθλήτρια έχει πετύχει φέτος 58.77μ, επίδοση που θέλει να ξεπεράσει. Ντεμπούτο σε ανάλογη διοργάνωση κάνει ο Δημήτρης Τσίτσος, που πριν λίγες ημέρες κατέκτησε μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και αύριο θα αγωνιστεί στον ακοντισμό. Ο έφηβος αθλητής έχει 77.79μ από τη διοργάνωση του Μπορός.
Η Ραφαέλα Σπανουδάκη θα τρέξει 100μ και 200μ και θα επιδιώξει να περάσει στους τελικούς, προκειμένου να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, ενώ στα 400μ τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η Δέσποινα Μουρτά στις γυναίκες και ο Μιχάλης Παππάς στους Άνδρες.
Στα 400μ εμπόδια, θέση εκκίνησης θα πάρουν οι Κώστας Νάκος και Άννα Κιάφα, ενώ στα ψηλά εμπόδια ο Κώστας Δουβαλίδης και η Ελισάβετ Πεσιρίδου έχουν την εμπειρία και την ικανότητα να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από συμμετοχή στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Ο Κώστας Ζήκος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα 100μ, ενώ στα 200μ ο Παναγιώτης Τριβυζάς.
Στα οριζόντια άλματα και στις ρίψεις – όπως και το 2017 – οι αθλητές και οι αθλήτριες θα κάνουν τρεις προσπάθειες και για την τέταρτη και τελευταία θα συνεχίσουν οι τέσσερις πρώτοι με στόχο την πρώτη θέση. Στα κάθετα άλματα, οι μετέχοντες έχουν δικαίωμα τεσσάρων χαμένων προσπαθειών. Ο αθλητής ή η αθλήτρια που εξασφαλίσει τη νίκη μπορεί στη συνέχεια να κάνει άλμα έχοντας τρεις προσπάθειες.
Στη Σούπερ Λίγκα μετέχουν οι χώρες: Ελλάδα, Τσεχία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία.
- «Ο Μάικ Τζέιμς αυτοπροτάθηκε στη Μπαρτσελόνα»
- «Έβραζε» με τη διαιτησία ο Αρμπελόα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό…»
- «Ο Καρέτσας στο στόχαστρο της Τσέλσι και άλλων ομάδων της Premier League»
- Sold out ανακοίνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τα δύο πρώτα ματς με τη Μονακό (pic)
- Πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν ο Αλεξάντερ-Γουόκερ των Χοκς (pic, vid)
- Τι χρήματα θα λάβουν οι ομάδες της Euroleague που έμειναν εκτός play offs – Τι ισχύει από την 17η θέση και κάτω
- Η γνώριμη Μονακό στον δρόμο του Ολυμπιακού: Οι κοινοί πρωταγωνιστές και οι προηγούμενες ματσάρες (vids)
- «Ξέσπασε» ο Γκουαρντιόλα με τις τιμές των εισιτηρίων του Μουντιάλ: «Το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442