Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας για άσυλο: Θέλετε να περιπολεί η ΕΛ.ΑΣ. έξω από τις σχολές;

Τσίπρας για άσυλο: Θέλετε να περιπολεί η ΕΛ.ΑΣ. έξω από τις σχολές;

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ότι προσπαθεί να κατανοήσει τη σπουδή της κυβέρνησης να φέρει μία διάταξη μέσα στον Αύγουστο που αφορά στο άσυλο

Για ιδεολογική εμμονή κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις αλλαγές στο καθεστώς του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ότι προσπαθεί να κατανοήσει τη σπουδή της κυβέρνησης να φέρει μία διάταξη μέσα στον Αύγουστο που αφορά στο άσυλο. «Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό το επείγον. Απασχόλησε το άσυλο την προεκλογική περίοδο;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι με όλα όσα λέει δυσφημεί τα ελληνικά πανεπιστήμια. «Είχα την τιμή να περάσω στο ΕΜΠ, σε ένα από τα καλύτερα Πολυτεχνεία της Ελλάδας και της Ευρώπης. Γνωρίζω πολύ καλά το επίπεδο των σπουδών που παρέχουν τα ελληνικά ΑΕΙ» είπε αναφερόμενος στη συνέχεια στις διεθνείς κατατάξεις των πανεπιστημίων.

Υποστήριξε ακόμη πως η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, έρχεται – όπως είπε – ως «μία πρώτη ιδεολογική αντιπαράθεση και ιδεολογική σύγκρουση με την Αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις».

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα ίδρυσης 4ης Νομικής σχολής που είχε προαναγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση και τελικά δεν θα προχωρήσει από αυτήν της ΝΔ.

«Η λογική ότι δεν έχει ανάγκη η χώρα για άλλη μία Νομική επειδή υπάρχουν άνεργοι δικηγόροι» είπε ο κ. Τσίπρας είναι είναι καφενειακής λογικής.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για οργανωμένη εξαπάτηση της κυβέρνησης με αφορμή την κατάργηση του ασύλου. «Τι θέλετε να πετύχετε. Θέλετε να περιπολεί η Αστυνομία έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη είπε. «Θεωρώ ότι μέσα από αυτήν την υπερβολική σπουδή σας, μπορεί οι σχολές να γίνουν εστίες έντασης».

Για τη διάταξη που αφορά στους ΟΤΑ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο των ΟΤΑ.

«Βλέπω την ίδια δυσανεξία ακόμη και σε μία προσπάθεια που έγινε για αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση». Μιλώντας για την απλή αναλογική, μία αντίληψη όπως είπε πανθομολογούμενη, ανέφερε πως η νυν κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση για συνεννόηση. «Πριν καν εφαρμοστεί ένας νόμος, τον αλλάζετε. Αυτό νομίζω  δεν έχει ξανασυμβεί».

Τέλος, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του κ. Μητσοτάκη με αφορμή το θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και το άρθρο 101 που ορίζει αναδρομικά ασυμβίβαστο, για την πρόεδρο Βασιλική Θάνου ενώ αμφισβήτησε για μία ακόμη φορά τα προσόντα του νέου επικεφαλής της ΕΥΠ ρωτώντας τον πρωθυπουργό αν εμμένει στην τοποθέτησή του.

Ομιλία στη Βουλή για το διυπουργικό νομοσχέδιο

Η σπουδή και η βιασύνη της ΝΔ να φέρει μέσα στον Αύγουστο διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο οφείλεται στην ιδεολογική εμμονή της. Εμμονή που εκκινεί από την αποστροφή της απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά και όσα συμβολίζει σε πολιτικό επίπεδο.Διαχρονικά η ΝΔ έχει την ίδια και απαράλλαχτη γραμμή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση: Σταδιακή ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών του δημοσίου πανεπιστημίου, υποβάθμιση της μέριμνας, απαξίωση της έρευνας, αύξηση του κόστους φοίτησης, κατάργηση του άρθρου 16 και του ασύλου. Τις ίδιες εμμονές και την ίδια δυσανεξία έχει ο κ. Μητσοτάκης και με την αυθεντική αποτύπωση της λαϊκής βούλησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Φέρνει ένα νόμο για να ακυρώσει τις επιπτώσεις ενός άλλου νόμου που ακόμα όμως δεν έχει εφαρμοστεί.Ομιλία στη Βουλή για το διυπουργικό νομοσχέδιο. #Βουλη #vouli

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024