Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αχτσιόγλου: Πάγιο αίτημα του ΣΕΒ η κατάργηση των διατάξεων για την προστασία των εργαζομένων

Αχτσιόγλου: Πάγιο αίτημα του ΣΕΒ η κατάργηση των διατάξεων για την προστασία των εργαζομένων

«Οι τροπολογίες που κατατέθηκαν από τον υπουργό Εργασίας καταργούν βασικές διατάξεις προστασίας της εργασίας που χτίσαμε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι η κατάργηση των συγκεκριμένων διατάξεων ήταν πάγιο αίτημα του ΣΕΒ, ιδίως για τις αιτιολογημένες απολύσεις.

«Οι τροπολογίες που κατατέθηκαν από τον υπουργό Εργασίας καταργούν βασικές διατάξεις προστασίας της εργασίας που χτίσαμε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στη Βουλή, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι η κατάργηση των συγκεκριμένων διατάξεων ήταν πάγιο αίτημα του ΣΕΒ, ιδίως για τις αιτιολογημένες απολύσεις.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί την ευθύνη του εργολάβου και του αναθέτοντος το έργο απέναντι στους εργαζόμενους τους. Ουσιαστικά ήταν διατάξεις προστασίας των εργαζομένων με εργολαβίες και καταργείται συνολικά όλο το πλαίσιο», είπε η πρώην υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι καταργείται και το αιτιολογημένο των απολύσεων.

«Είχαμε διάταξη που έλεγε ότι για να απολυθεί κάποιος πρέπει να υπάρχει βάσιμος λόγος απόλυσης από τον εργοδότη και σήμερα η κυβέρνηση καταργεί όλο το πλαίσιο», είπε η κ. Αχτσιόγλου και κατήγγειλε ότι «καταργείται και μια τρίτη ευνοϊκή για τους εργαζόμενους διάταξη που τους έδινε πιο ευνοϊκές προθεσμίες για να μπορούν να προσφεύγουν στο ΣΕΠΕ και να κερδίζουν χρόνο πριν πάνε στα δικαστήρια».

«Πρόκειται ουσιαστικά για τρεις τροπολογίες που καταργούν ένα πολύ σοβαρό πλαίσιο προστασίας της εργασίας που χτίστηκε το προηγούμενο διάστημα. Ήταν πάγια απαίτηση του ΣΕΒ η κατάργηση των διατάξεων αυτών», είπε η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι το πιο προβληματικό είναι πως αυτές οι τροπολογίες δεν ήρθαν με τρόπο που να επιτρέπουν τη συζήτησή τους, «ήρθαν εν κρυπτώ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ως προς την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι ενώ υπήρχε συμφωνία ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου θα έκλεινε στις 6 το απόγευμα, δέκα λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας, κατατέθηκαν πολύ σοβαρές τροπολογίες από το υπουργείο Εργασίας.

«Αποχωρήσαμε διότι αυτό που έγινε ήταν σε κατάφωρη παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και ενάντια στους κανόνες καλής νομοθέτησης», είπε η κ. Αχτσιόγλου.

«Η ΝΔ εκτελεί συμβόλαιο με τον ΣΕΒ

Η κυρία Αχτσιόγλου εξέδωσε και γραπτή ανακοίνωση για το ζήτημα στο οποίο αναφέρει:

«Με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, εκτός διαδικασίας και πέντε λεπτά πριν κλείσει η συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης επιχείρησε να καταργήσει κορυφαίας σημασίας ρυθμίσεις για τα εργασιακά που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.»

» Συγκεκριμένα, το αιτιολογημένο των απολύσεων, την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες και τις ευνοϊκές προθεσμίες υπέρ των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους με την παρέμβαση του ΣΕΠΕ. Εκτελώντας προφανώς συμβόλαιο με το ΣΕΒ».

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024