Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποια ήταν η Νάταλι Κρίστοφερ - Οι συγκλονιστικές περιγραφές των φίλων της

Ποια ήταν η Νάταλι Κρίστοφερ – Οι συγκλονιστικές περιγραφές των φίλων της

«Ήταν ο καλύτερος σύμμαχος να αλλάξεις τον κόσμο μαζί!!» έγραψε σε ανάρτηση της στο Facebook θέλοντας να την αποχαιρετήσει μία φίλη της με την οποία είχαν διοργανώσει ομιλίες για την υγεία της γυναίκας και μαζί συμμετείχαν στις αθλητικές ημερίδες που διοργάνωνε η άτυχη 34χρονη.

Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει στην Κύπρο ο θάνατος της Νάταλι Κρίστοφερ. Η νεαρή γυναίκα είχε αναπτύξει πλούσια και έντονη κοινωνική, επιστημονική και αθλητική δραστηριότητα στη Μεγαλόνησο και ήταν αγαπητή σε όλους.

«Συνέχισε να λάμπεις με το φως σου το φωτεινό, αγαπημένη μου. Είμαι σίγουρη ότι όπως έχεις εμπνεύσει τόσους πολλούς από εμάς θα συνεχίσεις να εμπνέεις πολλούς περισσότερους. Θα σε θυμάμαι να χαμογελάς, όπως έκανες πάντα! Σου στέλνω όλη μου την αγάπη… Θα σε ψάξω στον νυχτερινό ουρανό» έγραψε μια φίλη της στο facebook περιγράφοντας ποια ήταν η Νάταλι.

Μάλιστα τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της 34χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ, που διέμενε και εργαζόταν στην Κύπρο εξέφρασε ακόμα και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την τραγική κατάληξη των ερευνών και την τύχη της Natalie Christopher. Χάθηκε άδικα μια νέα επιστήμων και δραστήρια πολίτης, που είχε μπροστά της όλη τη ζωή και πολλά να δώσει. Εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».
Τη ζωή και την πλούσια δράση που είχε η Νάταλι Κρίστοφερ περιγράφουν με δύο συγκλονιστικά κείμενα μία από τις πολλές τις φίλες και η ομάδα που έκανε ορειβατικό τζόκινγκ στην Κύπρο.

«Και τώρα με ποιον θα αλλάξω τον κόσμο»

«Ήταν ο καλύτερος σύμμαχος να αλλάξεις τον κόσμο μαζί!!» έγραψε σε ανάρτηση της στο Facebook θέλοντας να την αποχαιρετήσει μία φίλη της με την οποία είχαν διοργανώσει ομιλίες για την υγεία της γυναίκας και μαζί συμμετείχαν στις αθλητικές ημερίδες που διοργάνωνε η άτυχη 34χρονη.

«Και τωρα με ποιον θα αλλάξω τον κόσμο;;…

Με ποιον θα τριγυριζω τα σχολεία να λέω στα κορίτσια της Κύπρου πως μπορούν;;

Το Cyprus Girls Can ήταν μια πρωτοβουλία καθαρά της Natalie Christopher, μέσα στο αήττητο πνεύμα που την διακατείχε, πως όλα είναι δυνατά.

Ένας άνθρωπος ενεργητικός, υπέροχος, μια πηγή έμπνευσης για όλους γυρω της. Ένας άνθρωπος που τίποτα δεν τον σταματούσε για όσα ήθελε και που με το πνεύμα της και το χαμόγελο της μόνο θετικά συμπαρέσυρε τους άλλους γυρω της!

Μαζί διοργανώσαμε ομιλίες για την υγεία της γυναίκας, μιλήσαμε σε σχολεία, κάναμε εργαστήρια, συμμετείχαμε στις αθλητικές ημερίδες που διοργάνωνε. Ήταν ο καλύτερος σύμμαχος να αλλάξεις τον κόσμο μαζί!!

Είχα σκοπό να ανακοινώσω μια σελίδα για όλες μας τις δράσεις σε σχολεία και ούτε πρόλαβα! Μια σελίδα αφιερωμένη στην παρακίνηση και έμπνευση της νεολαίας της Κύπρου. Την ονόμασα Inspiring Cyprus… δεν ξέρω ακόμα τι θα απογίνει με αυτή τη σελίδα, όμως θα με χαροποιούσε να συνέχιζα το δρόμο που ξεκινήσαμε μαζί. Είναι σίγουρη πως και η Ναταλη θα το ήθελε.

Τέτοιος άνθρωπος δεν ξεχνιέται. Άνθρωποι σαν τη Ναταλη με τόση δράση και τόση αγάπη για τα κοινά δύσκολα βρίσκονται. Ένας άδικος χαμός, αλλά ας ζήσουμε να τη θυμόμαστε και να συνεχίζουμε το έργο της…..»

«Ένα όμορφο παιδί του σύμπαντος»

Η ομάδα που έκανε ορειβατικό τζόκινγκ στην Κύπρο και συμμετείχε η Νάταλι Κρίστοφερ έγραψε στην σελίδα της στο Facebook ένα μακροσκελές και πολύ συγκινητικό μήνυμα για τη χαμένη «σύντροφό» της.


«Ορεινός δρομέας, αστρονόμος, αθλήτρια στο τρίαθλο, ορειβάτης, εραστής της φύσης, ακτιβιστής της ειρήνης, φεμινίστρια και προστάτης των ζώων.

Η Νάταλι Κρίστοφερ ήταν όλα αυτά και περισσότερα. Ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει ποτέ, είχε ένα πάθος για τη ζωή, και έζησε στο φουλ με απεριόριστη χαρά.

Όταν τρέχαμε στα βουνά πάντα την ακούγαμε να έρχεται. Θα εμφανιζόταν με ευχαρίστηση μέσα από το δάσος, θα γελούσε, θα ούρλιαζε και θα τσίριζε σαν παιδί καθώς χόρευε κάτω από τις βραχώδη βουνοπλαγιές, τόσο ελαφριά όσο μια γαζέλα.

Θα έκανε «οοοο» όταν κοιτούσε τον ουρανό, και στη συνέχεια θα έκανε «ααα» για την ομορφιά της μικρής μπλε ορχιδέας στη ρωγμή ενός βράχου. Ακόμα και όταν έτρεχε σε αγώνες, η Νάταλι θα έπαιρνε χρόνο για να απολαύσει τη διαδρομή και να μην πιεστεί με το διαγωνισμό, με τι ρυθμό έτρεχε ή σε ποια θέση ήταν.

Θα συνέχιζε να απολαμβάνει την ομορφιά της φύσης και, όταν έβλεπε ένα μικρό πλάσμα όπως μια κάμπια να διασχίζει το μονοπάτι, θα σταματούσε και θα το έπαιρνε για να είναι σίγουρη ότι θα μπορούσε να επιβιώσει. Αυτή η αγάπη όλων των πλασμάτων επεκτάθηκε στην καθημερινή της ζωή – ήταν χορτοφάγος και δεν μπορούσε να αντέξει τη σκέψη ότι τα ζώα θα πληγωθούν.

Αγαπούσε τις γάτες… Η Νάταλι δεν θα μπορούσε ποτέ να αντισταθεί να πάρει κοντά της ένα ακόμα εγκαταλελειμμένο, πληγωμένο γατάκι. Μπορεί να μην υπήρχε δωμάτιο στο σπίτι της, αλλά υπήρχε πάντα χώρος στην καρδιά της. Ταξίδεψε έχοντας μαζί της φαγητό γάτας στο αυτοκίνητό της έτσι ώστε να μπορεί να ταΐσει κάθε πεινασμένο ζώο που έβλεπε. Και όταν μια φορά βρήκε ένα σκυλί εγκαταλειμμένο και κατατρεγμένο, το πήρε κοντά της. Νοιαζόταν για τον σκύλο και πλήρωνε το κόστος του κτηνιάτρου από το περιορισμένο εισόδημά της. Και τελικά φρόντισε να βρει ένα καλό σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο για το σκύλο.

Όταν έβαλε το καπέλο της αστρονομίας για να μιλήσει για μαύρες τρύπες και γαλαξίες σε κοινό που δεν γνώριζε από αστρονομία, το πάθος της για το θέμα της μας ενέπνευσε να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για το σύμπαν που ζούμε.

Ένας εξαιρετικά επικοινωνιακός άνθρωπος που μπορούσε να μεταδώσει αυτό το σύνθετο θέμα σε εμάς τους απλούς θνητούς έτσι ώστε να καταλάβουμε πώς λειτουργεί ο εκπληκτικός κόσμος μας.

Το πιο σημαντικό, στο ακόμα χωρισμένο νησί μας, ήταν ότι η Νάταλι είχε κερδίσει την αγάπη και το σεβασμό από ανθρώπους από όλη την Κύπρο – βόρεια, νότια, ανατολή και δύση. Αγαπούσε πραγματικά τη χώρα της, και ήθελε να ενώσει όλους τους Κύπριους.

Ήθελε να βεβαιωθεί ότι θα μάθουν και θα καταλάβουν ότι είναι όλοι Κύπριοι και ζουν σε ένα υπέροχο μέρος. Ονειρευόταν ένα ενωμένο νησί. Χρησιμοποίησε τα πάθη της – αστρονομία και άθληση – για να φέρει τους ανθρώπους κοντά.

Διαχειριζόταν την ομάδα Columba – Herschel Astronomy για το project ειρήνη φέρνοντας παιδιά από σχολεία και στις δύο πλευρές της πράσινης γραμμής σε μία δραστηριότητα με θέμα «κάτω από τον ίδιο ουρανό», δείχνοντάς τους ότι είχαν περισσότερα κοινά από όσα νόμιζαν.

Όλα αυτά τα έκανε με ενθουσιασμό σχετικά με τη φυσική και την αστρονομία. Άρχισε ακόμα και να μαθαίνει τουρκικά για να είναι σε θέση να επικοινωνεί καλύτερα με ανθρώπους σε όλο το νησί.

Μετά ξεκίνησε τα «κορίτσια της Κύπρου», για να ενθαρρύνει τις γυναίκες και τα κορίτσια σε όλο το νησί να συμμετέχουν στα αθλήματα περισσότερο. Διοργάνωνε τόσες δραστηριότητες σε όλο το νησί για να ενδυναμώνει γυναίκες και κορίτσια και στις δύο πλευρές της πράσινης γραμμής καθώς έκαναν σπορ μαζί για να ανακαλύψουν τι κοινό είχαν και γίνονταν φίλοι.

Ένα από τα όνειρά της ήταν να έχει ένα αθλητικό στρατόπεδο ενδυνάμωσης για τα κορίτσια, και αυτό το καλοκαίρι το έκανε – το έκανε να συμβεί – και ήταν τόσο ευτυχισμένη. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει. Το κάναμε» έλεγε.

Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν πρωινός τύπος έβρισκε χρόνο για όλες αυτές τις δραστηριότητες, καθώς περισσότερο την οδηγούσε το πάθος της, η ενέργεια και η επιθυμία της να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Ήταν μοναδική και το νησί έχει αποκτήσει ένα τεράστιο κενό που είναι αδύνατο να καλυφθεί.

Πραγματικά άλλαξε ζωές και δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ελπίζουμε η Νάταλι να είναι τώρα ανάμεσα στα αστέρια και τους πλανήτες που αγαπούσε τόσο πολύ, να αναφωνεί γεμάτη ενθουσιασμό μέσα στον γαλαξία και να χοροπηδάει πάνω από φεγγαροαχτίδες»

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024