Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή: Σε εξέλιξη η συζήτηση του διυπουργικού ν/σ - Αύριο η ψήφιση

Βουλή: Σε εξέλιξη η συζήτηση του διυπουργικού ν/σ – Αύριο η ψήφιση

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, διατάξεις για την κυβερνησιμότητα σε δήμους και περιφέρειες και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διατάξεις για την κυβερνησιμότητα σε δήμους και περιφέρειες και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, που είναι και τα σημεία αιχμής ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Ένα άλλο σημείο που αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους είναι η διάταξη αφορά την Επιτροπή Ανταγωνισμού, σημείο στο οποίο αναφέρθηκαν και χθες σε σύγκρουση που είχαν στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται, ότι στην έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, το οποίο επικαλείται απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του 2014, αναφέρεται «η υποχρέωση σεβασμού της θητείας των αρχών ελέγχου μέχρι τη λήξη της και του μη πρόωρου τερματισμού της παρά μόνον κατόπιν των κανόνων και των εγγυήσεων της εφαρμοστέας νομοθεσίας με εξαίρεση σπουδαίο και αντικειμενικά εξακριβώσιμο λόγο».

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, που πραγματοποιείται με τον χαρακτήρα του επείγοντος, θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ με την ψήφισή του και αναμένεται να λάβουν τον λόγο τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας για τρεις διατάξεις

Εν τω μεταξύ, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τρία επίμαχα ζητήματα, που περιλαμβάνονται στο διυπουργικό νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ειδικότερα, απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας για τα άρθρα 1, 2, 3 που αφορούν την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ, τα άρθρα 64 για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και το άρθρο 101 που ορίζει αναδρομικά ασυμβίβαστο για την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού  λόγω προηγούμενης θητείας της στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024