Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή Σιστρούνι του δήμου Δωδώνης Ιωαννίνων.
Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, σε δύσβατη ορεινή περιοχή και επιχειρεί, κυρίως, το πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής, μαζί με τα 2 PZL που έχουν σηκωθεί.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σιστρούνι του δήμου Δωδώνης. Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου με 7 πυροσβέστες και 2 PZL.
Φωτιά ξέσπασε σε έκταση στο βουνό ορεινά της Κάλυβου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, καίγοντας χορτολιβαδική έκταση. Σύμφωνα με τον διοικητή Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκο Λαγουδάκη, η φωτιά βρίσκεται αυτή την ώρα υπό μερικό έλεγχο μετά και τις προσπάθειες είκοσι πυροσβεστών εννέα οχημάτων της Π.Υ. και πεζοπόρου τμήματος.
Το μέτωπο της φωτιάς έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ανέμων που επικρατούν στο συγκεκριμένο υψόμετρο. Δεδομένης της κατάστασης επιφυλακής που επικρατεί στην Κρήτη λόγω του Δείκτη Επικινδυνότητας που για σήμερα ήταν πολύ υψηλός στην κατηγορία 4, η κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν άμεση παρά τις δυσκολίες προσβασιμότητας στην περιοχή.
Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει πως η κατηγορία κινδύνου για το “ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ” παραμένει στο 4 (πολύ υψηλός) και όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας είναι σε κατάσταση επιφυλακής. Υπενθυμίζει μάλιστα την απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων από ώρα 00:00 έως και 24:00, στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).