Συνομιλία Μακρόν – Σίσι για την κατάσταση στη Λιβύη
O γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν συζήτησε τηλεφωνικά με τον αιγύπτιο ομόλογό του Φάταχ αλ Σίσι για τη Λιβύη «με στόχο να στηριχθούν τα σχέδια του ΟΗΕ ενόψει βραχυπρόθεσμης κατάπαυσης του πυρός».
O γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν είχε τηλεφωνική συζήτηση την Κυριακή με τον αιγύπτιο ομόλογό του Φάταχ αλ Σίσι για την κατάσταση στη Λιβύη, έχοντας ως κύριο στόχο να στηριχθεί «η κατάπαυση του πυρός» ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές στη βορειοαφρικανική χώρα, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
«Τα σχέδια του ΟΗΕ»
Ο γάλλος ηγέτης, που βρίσκεται σε διακοπές στην επίσημη θερινή κατοικία στο κάστρο της Μπρεγκανσόν, στη νότια Γαλλία, και ο Σίσι συνομίλησαν για τη Λιβύη «με στόχο να στηριχθούν τα σχέδια του ΟΗΕ ενόψει βραχυπρόθεσμης κατάπαυσης του πυρός και την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ του πρωθυπουργού Φάγιεζ αλ Σάραζ και του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, επί τη βάσει της συμφωνίας του Αμπού Ντάμπι».
Η προεδρία ενημέρωσε επίσης πως ο Μακρόν έθιξε το ζήτημα αυτό πρόσφατα με τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι Μοχάμεντ μπεν Ζαγέντ αλ Ναχιάν και τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπεν Χάμαντ αλ Θάνι.
Το γαλλικό και αιγυπτιακό διακύβευμα
Το Παρίσι φιλοδοξεί να διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο στην κρίση στη Λιβύη, ανησυχώντας για τις αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις που έχει η κρίση στη χώρα σε όλη την περιοχή της Σαχάρας.
Η Αίγυπτος από την πλευρά της ανησυχεί για τις εξελίξεις στα σύνορά της.
Πηγή: ΑΠΕ
- Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με ισχυρά φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας – Πού αναμένονται καταιγίδες
- Φταίει η Τεχνητή Νοημοσύνη που μιλάμε πιο απότομα;
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
- Τραμπ: Επιβεβαίωσε την επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα
- Fuel Prices Drop Until the End of August For Both Gas And Diesel
- Τριάντα ευρώ ο ένας – Πώς οι αναπτήρες έγιναν εργαλείο επιβίωσης στη Γάζα
- Συνταγή: Matilda cake
- Αλ Χαμιντίγια: Κρητικοί και η διάλεκτός τους, επιβιώνουν στη Συρία 130 χρόνια μετά την μετανάστευσή τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442