Δωδεκάχρονος Γάλλος υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από κτύπημα σκουπιδοτενεκέ, που άγνωστος έριξε από ύψος 20 μ. σε παραλία της Βορείου Ιταλίας, ενώ κοιμόταν μέσα στη σκηνή της οικογένειάς του.

«Συγκρατημένοι οι γιατροί»

«Η ιατρική εκτίμηση για την κατάστασή του παραμένει συγκρατημένη και βρίσκεται υπό παρακολούθηση στη μονάδα εντατικής θεραπείας για να αξιολογηθεί το επίπεδο συνειδητότητας και οι πιθανές νευρολογικές βλάβες που υπέστη κατόπιν του σόκ», τονίζεται στο ιατρικό ανακοινωθέν της παιδιατρικής κλινικής Γκασλίνι της Γένοβα.

«Πρόκειται για εγκληματική πράξη, αναμένουμε να βρεθούν οι ένοχοι. Η σύζυγός μου κι εγώ κάνουμε έκκληση εάν κάποιος ήταν παρών στη σκηνή να πάει να το καταγγείλει στην αστυνομία», τονίζει ο πατέρας του αγοριού, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα Il Secolo XIX.

Στην ίδια σκηνή και τα άλλα δύο παιδιά

Η οικογένεια που προέρχεται από την Ανω Σαβοΐα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έχει άλλα δύο παιδιά 14 και 15 ετών, που κοιμόντουσαν στην ίδια σκηνή με τον αδελφό τους στην παραλία Μπερτζέτζι, κοντά στη Σαβόνα, στη Λιγουρία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Corriere della Sera, οι καραμπινιέροι έχουν ξεκινήσει έρευνες «και η κύρια υπόθεση είναι πως πρόκειται για σκόπιμη πράξη».

«Δεν μπορεί να αποκλεισθεί», δε, και η « πιθανότητα για επίθεση κατά ελεύθερων κατασκηνωτών», που είναι πρακτική απαγορευμένη στην Ιταλία, τονίζει η εφημερίδα, προσθέτοντας πως δεύτερος σκουπιδοτενεκές εντοπίσθηκε όχι μακριά από το σημείο όπου ο πρώτος τραυμάτισε το παιδί.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας