Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σπουδάζοντας χρηματοοικονομικά στο Deree, μαθαίνεις στην πράξη τη ψυχολογία των Αγορών

Σπουδάζοντας χρηματοοικονομικά στο Deree, μαθαίνεις στην πράξη τη ψυχολογία των Αγορών

Θα ζήσεις την εμπειρία στην Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών

Bear market και Bull market. Είναι όροι που αναφέρονται συχνά σε αναλύσεις για δραματικές κινήσεις των αγορών. Οι «Αρκούδες» αφορούν την «βουτιά» στις τιμές των μετοχών ή άλλων assets, ενώ οι «Ταύροι» μια απότομη άνοδο.

Οι απόφοιτοι οικονομικών και χρηματοοικονομικών σπουδών αυτά τα γνωρίζουν, καθώς τα έχουν διδαχθεί. Αλλά άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Άλλο να τα βλέπει κανείς να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του. Τι πιο συναρπαστικό από το να μπει κανείς σε μια αίθουσα συναλλαγών και να ζήσει τέτοιου είδους γεγονότα; Και μάλιστα να διδάσκεται την ώρα που τα γεγονότα συμβαίνουν;

Πρόκειται για μια εμπειρία που ελάχιστοι έχουν πριν μπουν για πρώτη φορά σε ένα dealing room κάποιας τράπεζας -πολύ περισσότερο να έχουν κατακτήσει τέτοιου είδους γνώσεις και εμπειρίες πριν καν εργασθούν σε αντίστοιχο πόστο.

Το Deree – The American College of Greece πιστό στους στόχους του για υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, με γνώμονα την καλύτερη κατάρτιση των φοιτητών του και την προετοιμασία τους για ένα επιτυχημένο επόμενο βήμα είτε αυτό αφορά τη συνέχιση των σπουδών τους για μεταπτυχιακό ή την αγορά εργασίας­–, δημιούργησε το Minor in Financial Markets Trading, το οποίο διδάσκεται εξ ολοκλήρου στην Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών του Κολλεγίου.

Άλλο

Minor in Financial Markets Trading

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει πέντε εξειδικευμένα μαθήματα σχετικά με τη θεωρία και την εφαρμογή συναλλαγών σε μετοχές, συνάλλαγμα, παράγωγα, ομόλογα. Συγκεκριμένα, τα μαθήματα είναι:

-Fundamentals of Trading

-Equity Trading

-Foreign Exchange Trading

-Fixed Income Trading

-Trading Financial Derivatives

Το Minor in Financial Markets Trading του Deree δημιουργεί πρωτοπόρους στα χρηματοοικονομικά, καθώς η εκπαίδευση των φοιτητών γίνεται μέσα στο ACG Simulated Trading Room.

Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στις συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα σε πραγματικό χρόνο στην Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών, από καθηγητές με μεγάλη εμπειρία, τόσο ακαδημαϊκή όσο και των αγορών και εξειδικευμένους επαγγελματίες, με τη χρήση εργαλείων της αγοράς, όπως τα συστήματα συναλλαγών του Reuters και του Bloomberg.

Η Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών του Deree είναι μοναδική, αποτελεί μέρος ενός έργου που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και προσφέρει στους φοιτητές μια εξαιρετική ευκαιρία κατάρτισης που τους καθιστά πολύ πιο ανταγωνιστικούς στην εγχώρια και διεθνή αγορά εργασίας.

Το Simulated Trading Room του Deree

Η Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών του Deree δημιουργήθηκε πέρσι τον Φεβρουάριο και αποτελεί την κορωνίδα των προσπαθειών για ενίσχυση του ήδη υψηλού επιπέδου των ακαδημαϊκών προγραμμάτων του Deree – The American College of Greece.

To Simulated Trading Room είναι ένα πιστό αντίγραφο των dealing rooms των τραπεζών. Άρτια εξοπλισμένη τεχνολογικά, αυτή η Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών δεν έχει όμοιά της σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Συνάδελφοι από τράπεζες που ξεναγήθηκαν μας είπαν πως ο χώρος είναι μεγαλύτερος από τα dealing rooms αρκετών ελληνικών τραπεζών. Έχουμε 24 θέσεις μαθητών και μία θέση καθηγητή. Εδώ οι φοιτητές δεν βλέπουν μόνο πώς δουλεύουν οι αγορές, αλλά παίρνουν και μια ιδέα των κινήσεων. Βλέπουν πώς βγαίνουν οι ειδήσεις, πώς επηρεάζονται οι αγορές, τι πρέπει να κάνει κάποιος τη δεδομένη στιγμή» δηλώνει η Άννυ Τριανταφύλλου, Dean της σχολής Οικονομικών του Deree – The American College of Greece.

To Simulated Trading Room διαθέτει 24 θέσεις για τους φοιτητές, με διπλές οθόνες στους υπολογιστές προκειμένου να μπορούν να επεξεργάζονται τα δεδομένα, τέσσερις μεγάλες οθόνες από τις οποίες περνούν οι αλλαγές των στοιχείων και μια μεγάλη οθόνη που λειτουργεί και ως πίνακας.

Στο Simulated Trading Room χρησιμοποιείται το κλειστό σύστημα trading, καθώς το Deree έχει ειδική συνεργασία με το Reuters. Συγχρόνως, υπάρχει πρόσβαση σε databases, στις τράπεζες δεδομένων των συστημάτων.

Η Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών διαθέτει πλήθος τελευταίων τεχνολογικών εφαρμογών –μεταξύ των οποίων Bloomberg, Thomson Reuters, EIKON Database (πρώην Datastream), NASDAQ morning star, TRADEREX, Palisade, Rotman, STATA, SPSS, Matlab και Eviews– και βελτιώνεται συνεχώς, ώστε να προσομοιάζει όσο καλύτερα γίνεται ένα πραγματικό dealing room.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ και για την Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών εδώ.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024