Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απόκτησε προβάδισμα στις νέες τεχνολογίες

Απόκτησε προβάδισμα στις νέες τεχνολογίες

Minor in Gaming Technologies στο Deree

Ο Pac – Man ή ο Super Mario Bros ήταν κάποτε ό,τι πιο hot υπήρχε στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Πλέον θεωρούνται κλασικά αλλά με την έννοια της… προϊστορίας του gaming. Οι εξελίξεις στις ψηφιακές τεχνολογίες τις τελευταίες δύο δεκαετίες προκάλεσαν άλματα και σε αυτόν τον τομέα. Έτσι, τα νέα παιχνίδια μοιάζουν από «άλλον πλανήτη» σε σύγκριση με τους προκατόχους τους.

Η βιομηχανία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών ενσωμάτωσε τεχνολογικά επιτεύγματα όπως το 3D και την AI (Artificial Intelligence) στον σχεδιασμό των νέων προϊόντων της, με αποτέλεσμα -για παράδειγμα- τα γραφικά να είναι ασύγκριτα πιο ρεαλιστικά, οι προκλήσεις μεγαλύτερες και πλέον το gaming να είναι online και να επιτρέπει σε ομάδες παικτών να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στον κόσμο του παιχνιδιού. Έτσι, το gaming πέρασε σε άλλη διάσταση τόσο για τους παίκτες, όσο και για τις εταιρείες.

Η βιομηχανία του Gaming βρίσκεται πλέον στις πιο υψηλές θέσεις του κλάδου της ψυχαγωγίας παγκοσμίως, με κέρδη δισεκατομμυρίων και εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή και πολλά υποσχόμενη σταδιοδρομία για εκείνους που βλέπουν στο μέλλον, καθώς τα τεχνολογικά επιτεύγματα που θα ενσωματωθούν τα επόμενα χρόνια στα παιχνίδια θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο συμμετέχουν οι παίκτες σε αυτά.

Το Deree – The American College of Greece αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες που ανοίγονται σε έναν κλάδο αιχμής όπως η βιομηχανία του Gaming προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές του να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους για μια σταδιοδρομία στον τομέα του games development.

Συγκεκριμένα το Deree με το Minor Certificate in Gaming Technologies δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές του να εξελίξουν τις σπουδές τους, να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους και να καταστούν πολύ πιο ανταγωνιστικοί σε αυτή την ανερχόμενη αγορά εργασίας.

Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος σπουδών

Το Μinor in Gaming Technologies από το Deree είναι μία υπο-ειδικότητα ή μίνι πτυχίο για όσους έχουν ένα ειδικό ενδιαφέρον για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη (development) παιχνιδιών. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύγχρονο και καινοτόμο πρόγραμμα το μοναδικό στην Ελλάδα, καθώς κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο δεν προσφέρει κάτι αντίστοιχο..

Το Μinor in Gaming Technologies προσφέρει τεχνικές γνώσεις και πληροφορικής τις οποίες οι σπουδαστές μπορούν να αξιοποιήσουν σε συνδυασμό με εκπαίδευση σε αντικείμενα όπως Καλές Τέχνες, μουσική, γραφιστική, επικοινωνία, συγγραφή και UX.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, οι φοιτητές θα εκπαιδευθούν σε: τεχνολογία παιχνιδιών, φυσική, χρώματα, μουσική, animation, world design, καθώς και στη συγγραφή κώδικα για τα δικά τους παιχνίδια.

Επαγγελματική σταδιοδρομία

Το Μinor in Gaming Technologies από το Deree προσφέρει τις γνώσεις εκείνες που θα κάνουν τη διαφορά για έναν υποψήφιο game developer. Χάρη σε αυτό, οι απόφοιτοι ενισχύουν το βιογραφικό τους και ταυτόχρονα γίνονται πολύ πιο ανταγωνιστικοί, καθώς είναι πλήρως έτοιμοι για να διεκδικήσουν το μέλλον τους σε αυτό τον κλάδο.

Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι η ψηφιακή επανάσταση που συντελείται τα τελευταία χρόνια δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες να προωθήσουν τις πρωτοποριακές δημιουργίες τους είτε μέσω καταξιωμένων εταιρειών ή ακόμη και ανεξάρτητα. Ενδεικτικό είναι ότι η πιο πετυχημένη εταιρεία του πλανήτη, εκείνη που δημιούργησε το πιο hot game των τελευταίων ετών, ιδρύθηκε σε ένα φοιτητικό δωμάτιο -και φυσικά δεν είναι η μοναδική.

Επιπλέον, το Μinor in Gaming Technologies αποτελεί εξαιρετικό εφόδιο για εκείνους που επιδιώκουν καριέρα στον νέο υπο-κλάδο, του gamification. Πρόκειται για μια νέα στρατηγική που έχει πολλαπλές εφαρμογές στην αγορά.

Το gamification αποτελεί την ενσωμάτωση των μηχανισμών του παιχνιδιού σε ένα περιβάλλον μη παιχνιδιού. Η πρακτική αυτή αξιοποιεί τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα game διασκεδαστικό, για να ενισχύσει το engagement του χρήστη, ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο αυτός βρίσκεται κάθε φορά.

Το Μinor in Gaming Technologies από το Deree ανοίγει νέους ορίζοντες εξέλιξης και επαγγελματικής σταδιοδρομίας για τους αποφοίτους του σε τομείς που τα επόμενα χρόνια θα βρίσκονται στην αιχμή.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024