Κορκίδης: Ολοκλήρωση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο λιμάνι του Πειραιά
Επανεκκίνηση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο παλαιό κτήριο του ΣΙΛΟ στο λιμάνι του Πειραιά ζητάει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή τις εκδηλώσεις που σχεδιάζονται το 2021 για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.
Επανεκκίνση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο παλαιό κτήριο του ΣΙΛΟ στο λιμάνι του Πειραιά ζητάει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή τις εκδηλώσεις που σχεδιάζονται το 2021 για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.
Συγκεκριμένα ο κ, Κορκίδης δήλωσε ότι: «Το υπουργείο Πολιτισμού θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκδηλώσεις του 2021 για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Μεταξύ των δράσεων που αφορούν το επετειακό έτος 2021 είναι και το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων. Πρέπει λοιπόν εγκαίρως να επανεκκινήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού για το εμβληματικό Μουσείο στο παλαιό κτήριο του ΣΙΛΟ στο λιμάνι του Πειραιά, που εγκαταλείφθηκε το 2015. Στόχος όλων των φορέων θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός πρωτοποριακού μουσείου με μοναδικά εκθέματα και ψηφιακές εκθέσεις, προκειμένου να αναδειχθεί ο υποθαλάσσιος αρχαιολογικός πλούτος στο μεγάλο λιμάνι της χώρας μας.
»Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του επιμελητηρίου σε κάθε σχετική πρωτοβουλία και μάλιστα έχει αναλάβει τη πρωτοβουλία να τοποθετήσει τις προτομές των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας, Ξάνθου, Σκουφά και Τσακάλωφ, στη πλατεία Οδησσού, μπροστά από το Μέγαρο του Επιμελητηρίου και του σταθμού του Ηλεκτρικού, μόλις το επιτρέψουν τα έργα του μετρό. Πράγματι το 2021 θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδείξουμε όλα όσα συνδέουν τη κλασική πολιτιστική μας κληρονομιά με τη σύγχρονη Ελλάδα του αύριο».
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων