Οι πιέσεις στις διεθνείς αγορές μετά και από διολίσθηση του γουάν καθώς και η αποτίμηση της έκθεσης της Fitch προκαλούν νέους πονοκεφάλους για τους επενδυτές.

Μπορεί ο οίκος Fitch να επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στη βαθμίδα «BB-» διατηρώντας παράλληλα σταθερό και το outlook, αλλά η αγορά ανέμενε τουλάχιστον μια αναβάθμιση των προοπτικών.

Την ίδια στιγμή, η αγορά εξακολουθεί να επηρεάζεται από το αρνητικό διεθνές κλίμα, με τους βασικούς δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων να κινούνται έντονα πτωτικά, εξαιτίας της ανησυχίας που δημιούργησαν οι ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για νέους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 11:00, διαμορφώνεται στις 876,43 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,98%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,58 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,65%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+1,35%) και της Lamda Development (+0,21%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-3,80%0, της ΑΔΜΗΕ (-2,95%), του ΟΛΠ (-2,83%) και της ΕΧΑΕ (-2,80%).

Από τους επιμέρους δείκτες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης των Πρώτων Υλών (+6,83%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-2,01%) και της Τεχνολογίας (-1,96%).

Ανοδικά κινούνται 13 μετοχές, 41 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Νηρεύς +11,41% και Αφοί Κορδέλλου +5,10%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Χαϊδεμένος -15,28% και Κτήμα Λαζαρίδη -7,59%.

 

Γράψτε το σχόλιο σας