Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημιουργός ανθοσυνθέσεων συνεργάζεται με διάσημα brand μόδας

Δημιουργός ανθοσυνθέσεων συνεργάζεται με διάσημα brand μόδας

Πολύχρωμες συνθέσεις με τα πιο όμορφα... «υλικά»

Μετά από καριέρα στη θεατρική βιομηχανία ως παραγωγός, η Thilde Maria Kristensen (καλλιτεχνικό Poppykalas) άλλαξε επαγγελματική κατεύθυνση επιλέγοντας την τέχνη της ανθοδιακόσμησης.

Με μεγάλη μάλιστα επιτυχία, καθώς, έχει γίνει μία από τις πιο περιζήτητες δημιουργούς στην Κοπεγχάγη και εργάζεται τόσο για διεθνείς εταιρείες όσο και για ιδιώτες πελάτες.

Η Thilde Maria Kristensen ίδρυσε το στούντιο διακόσμησης, Poppykalas επειδή της έλειπε η δημιουργικότητα στη δουλειά της. Τώρα πλέον είναι σε θέση να εκφράζεται με τα πιο όμορφα «υλικά», τα λουλούδια.

Στο στούντιο δημιουργεί τις συνθέσεις με φρέσκα και αποξηραμένα λουλούδια που μπορούν να αιωρούνται από την οροφή ή να τοποθετηθούν σε βάζα και επίσης σχεδιάζει πρότζεκτ για φωτογραφίσεις διαφημιστικών εκστρατειών, όπως για τον οίκο Gucci και τη Nike.

Το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο προέρχεται από το αγαπημένο της λουλούδι την παπαρούνα (poppy) και τη λέξη «kalas», γιορτή στη σουηδική γλώσσα.

Αρχική πηγή έμπνευσης ήταν η γιαγιά της, ζωγράφος με την οποία περνούσε πολύ χρόνο στο αγρόκτημά της κοντά στο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της χώρας, Thy. H γιαγιά της Thilde Maria Kristensen ζωγράφιζε τεράστιες ανθοδέσμες με μια ειδική 3D τεχνική και έφτιαχνε ανθοσυνθέσεις.

Η ανατολική φιλοσοφία και τέχνη της ανθοδετικής Ikebana την έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό: να ξυπνάς το πρωί να πηγαίνεις στον κήπο να μαζεύεις τρία λουλούδια και να δημιουργείς μία τριγωνική σύνθεση.

Ή να διακοσμείς το σπίτι με μπουκέτα φτιαγμένα από αποξηραμένα χρωματιστά λουλούδια σε έντονα χρώματα που δίνoυν μία δόση χαράς στην καθημερινότητα. Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αντλεί έμπνευση από τη σύγχρονη κουλτούρα και τις παραστατικές τέχνες.

Το σήμα κατατεθέν Poppykalas μπουκέτο έχει μόνο λουλούδια και όχι πράσινα φυτά. Παπαρούνες, τριαντάφυλλα και φλαμίνγκο συναντώνται σε ιαπωνική Ikebana σύνθεση σε διαφορετικά ύψη.

Η Thilde Maria Kristensen θα ήθελε να συνεργαστεί με την εικαστική καλλιτέχνη Pipilotti Rist, την τραγουδίστρια Solange και να διακοσμήσει το MoMA – Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Στο Instagram έχει χιλιάδες ακόλουθους που λατρεύουν τις φωτογραφίες των έργων τέχνης από λουλούδια. Από τον Αύγουστο θα διατίθεται μέσω internet η Poppykalas Print Collection με αφίσες και postcards με τα λουλούδια και τα υπέροχα έργα της.

Η ανάγκη να αγγίζω τα λουλούδια καθημερινά, να εργάζομαι δημιουργικά με τη φύση και να είμαι το αφεντικό του εαυτού μου με οδήγησε να ξεκινήσω την ιδέα που λέγεται Poppykalas, έχει δηλώσει σε συνέντευξή της η Thilde Maria Kristensen.

View this post on Instagram

Special Delivery for @pernilleteisbaek 💙

A post shared by POPPYKALAS (@poppykalas) on

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024