Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρέφος «μαχητής» ξεπέρασε καρκίνο που κάλυπτε το 60% του εγκεφάλου του

Βρέφος «μαχητής» ξεπέρασε καρκίνο που κάλυπτε το 60% του εγκεφάλου του

Μία μικρή «μαχήτρια», μόλις εννέα μηνών, κατάφερε να νικήσει όγκο που κάλυπτε το 60% του εγκεφάλου της

Η μόλις εννέα μηνών Katie Rose Hayes γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 2018, περίπου τέσσερις εβδομάδες πρόωρα καθώς η μητέρα της εμφάνισε προεκλαμψία, εξαιτίας της ιδιαίτερα υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Το νέο μέλος της οικογένειας γεννήθηκε με καισαρική και όλα έβαιναν καλώς μέχρι που η γιαγιά παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο στην μικρή της εγγονή.

Οι γονείς κινητοποιήθηκαν άμεσα, μεταφέροντας το βρέφος στο νοσοκομείο όπου και διαγνώσθηκε με σπάνιο όγκο στον εγκέφαλο, που καταλάμβανε μάλιστα, το 60% του εγκεφάλου του.

«Ενώ ήταν μόλις δύο εβδομάδων ξεκίνησε να κάνει εμετούς και το κεφάλι της να διογκώνεται» δήλωσε η μητέρα σε αμερικάνικο μέσο ενημέρωσης.

«Οι γιατροί του νοσοκομείου μας συμβούλευσαν να αλλάξουμε το γάλα της και μας διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει καλά. Η Katie όμως εξακολουθούσε να κάνει εμετούς και έτσι επιστρέψαμε στο νοσοκομείο, όπου έγινε και η διάγνωση του όγκου μέσω αξονικής» πρόσθεσε.

Οι πιθανότητες επιβίωσης του βρέφους ήταν ελάχιστες, καθώς ο σπάνιος αυτός όγκος, που ονομάζεται γλοιοβλάστωμα, είναι ιδιαίτερα επιθετικός και στην περίπτωση της Katie, ήταν στο μέγεθος μίας μπάλας τένις, καταλαμβάνοντας το 60% του εγκεφάλου της.

Ο Δρ Samer Elbabaa, παιδίατρος νευροχειρουργός, προειδοποίησε την οικογένεια για τους κινδύνους της χειρουργικής επέμβασης. «Κάναμε μία σχολαστική αλλά πολύ επικίνδυνη επέμβαση. Οι γονείς της ήταν πολύ γενναίοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο θεράπων ιατρός.

Στις 26 Οκτωβρίου κι αφού οι γιατροί σταθεροποίησαν την κατάσταση της, η μικρή Katie υποβλήθηκε σε χειρουργείο, όπου και αφαίρεσαν το μεγαλύτερο μέρος του όγκου.

Έκτοτε η μικρή Katie έχει υποβληθεί σε δέκα γύρους χημειοθεραπειών ενώ τον Δεκέμβρη του 2018 ο όγκος μειώθηκε στο μισό του μέγεθος.

Την 31η Μαΐου η μικρή «μαχήτρια» ολοκλήρωσε και την τελευταία της χημειοθεραπεία ενώ περί τα τέλη του Αυγούστου αναμένεται να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί αν ο όγκος της εξακολουθεί να συρρικνώνεται.

«Είναι τρομακτικό αλλά υπάρχει ελπίδα. Ως μητέρα αναπτύσσεις μία δύναμη, που ούτε και εσύ η ίδια πίστευες ότι θα μπορούσες να έχεις» αποκάλυψε η μητέρα της, Mary.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024