Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ωκεανός» ελλείψεων και παραλείψεων στο νομικό καθεστώς για τις πισίνες

«Ωκεανός» ελλείψεων και παραλείψεων στο νομικό καθεστώς για τις πισίνες

Ανεπαρκές νομικό πλαίσιο, πλημμελή μέτρα ασφαλείας, ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες. Έπρεπε να χαθούν ζωές μέσα σε ένα απόγευμα για αναδειχθούν τα κενά του νόμου που ωστόσο επικαιροποιήθηκε το 2013

Ανεπαρκές νομικό πλαίσιο, πλημμελή μέτρα ασφαλείας, ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες. Έπρεπε να χαθούν ζωές μέσα σε ένα απόγευμα για αναδειχθούν τα κενά του νόμου που ωστόσο επικαιροποιήθηκε το 2013.

Ο νόμος ορίζει ότι στις πισίνες των ξενοδοχείων πρέπει να υπάρχει επόπτης ασφαλείας, με γνώση πρώτων βοηθειών και όχι απαραίτητα ναυαγοσώστης.

Μια ειδικότητα που μπορεί κάποιος να αποκτήσει ακόμα και με σεμινάριο μίας ώρας. Για τις πισίνες των ξενοδοχείων δεν προβλέπεται η ύπαρξη κυτίου πρώτων βοηθειών, πόσο δε μάλλον η ύπαρξη απινιδωτή και οξυγόνου.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα ξενοδοχεία προκειμένου να μη δυσαρεστήσουν τους πελάτες τους παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας της πισίνας χωρίς όμως βάρδια ναυαγοσώστη. Τις περισσότερες φορές τις πισίνες χρησιμοποιούν τουρίστες από χώρες που δεν έχουν επαφή με το νερό και δεν γνωρίζουν μπάνιο.

Και ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα. Η χώρα μας είναι 6η σε πνιγμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 1 άνθρωπος χάνει τη ζωή του από πνιγμό κάθε 90 δευτερόλεπτα, παγκοσμίως.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024