Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη και για τις δύο υποθέσεις σε βάρος του, δηλαδή το θέμα της ηχογράφησης της συνομιλίας με τον Γιάννη Στουρνάρα και τη μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Το αποτέλεσμα

Υπέρ της της άρσης της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού για την υπόθεση Στουρνάρα ψήφισαν 163 βουλευτές σε σύνολο 176 ψηφισάντων. Κατά ψήφισαν 13 και κανένας «παρών».

Για τη υπόθεση Πουλή «ναι» στην άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισαν 162 βουλευτές, 13 «όχι», ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Νεύρα Πολάκη- Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκνευρισμός του Παύλου Πολάκη ήταν φανερός κατά την τοποθέτησή του κάνοντας λόγο για «μία ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου όπου η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με βουλευτές του ΚΙΝΑΛ επιδιώκουν να έχουν συγκεκριμένα οφέλη». Έκανε μάλιστα λόγο για αήθη πολιτική πράξη αντεκδίκησης επειδή – όπως είπε – «και εγώ ταλαιπώρησα το σύστημα κατά την υπουργική μου θητεία».

Μετά την παραληρηματική ομιλία Πολάκη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε πως η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από την Ολομέλεια.

Η κρίση μεγαλείου

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Παύλος Πολάκης είπε  ότι θέλουν «να με εξαναγκάσουν σε σιωπή ώστε να μην ασκώ κριτική από τα έδρανα της αντιπολίτευσης».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξαπέλυσε επίθεση με το γνωστό του ύφος προς τον πρώην πρόεδρο του  ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο άνθρωπος ο οποίος τον μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση τόνισε πως «έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για πολλές υποθέσεις όπως για παράνομους διορισμούς του κ. Γεωργιάδη».

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως «έχουν βρει στους λογαριασμούς του Πουλή 240.000 ευρώ τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει».

Στο «στόχαστρο» του «αψύ Σφακιανού» βρέθηκαν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, αλλά και ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε ποτέ στην υποκλαπείσα συνομιλία με τον κεντρικό τραπεζίτη την οποία μάλιστα διοχέτευσε σε μέσα ενημέρωσης.

Ο Παύλος Πολάκης, τελειώνοντας την τοποθέτησή του, πέρασε σε μία κρίση μεγαλείου επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος είναι «πολύ ψηλά και προσπαθείτε να με χαμηλώσετε».

Τόσο ψηλά, πρόσθεσε,  «που δεν μπορείτε να με δείτε. Πρώτον γιατί οι κόρες μου λένε ότι είναι περήφανες για μένα. Εσάς θα σας το λένε τα παιδιά σας;» . Είμαι ψηλά, συμπλήρωσε, «γιατί ο Χανιώτικος λαός με  έβγαλε πρώτο βουλευτή εμένα, δείχνοντας πως αναγνωρίζει ότι είμαι καθαρός».

Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι δεν τους φοβάται. «Προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή. Δεν θα τα καταφέρετε».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο