Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακιντζί : Ολα θα ξεκαθαρίσουν στις 9 Αυγούστου

Ακιντζί : Ολα θα ξεκαθαρίσουν στις 9 Αυγούστου

Η ελληνοκυπριακή ηγεσία έστειλε διαφορετικά μηνύματα, σε διαφορετικά άτομα, σε διαφορετικούς χώρους και αυτά όλα θα πρέπει να ξεκαθαριστούν στην ανεπίσημη πενταμερή, σύμφωνα με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σημαντική χαρακτήρισε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί τη συνάντησή του στις 9 Αυγούστου με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, πριν την ανεπίσημη πενταμερή.

Σύμφωνα με την «προεδρία», κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Τρίτη, ο κ. Ακιντζί είπε ότι τα θέματα της πολιτικής ισότητας και αποτελεσματικής συμμετοχής σε αποφάσεις είναι ξεκάθαρα μέρος των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Ωστόσο, είπε, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν συμφωνεί «και θα μιλήσουμε ανοιχτά για αυτά στη συνάντηση στις 9 Αυγούστου».

«Εστειλε διαφορετικά μηνύματα»

Ανέφερε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θα συναντηθεί με τις δύο πλευρές χωριστά στο τέλος Σεπτεμβρίου, και ότι ο ίδιος ο ΓΓ επιθυμεί τριμερή συνάντηση μαζί τους στην Ευρώπη ή στη Νέα Υόρκη.

Κατά τον κ. Ακιντζί, η ελληνοκυπριακή ηγεσία έστειλε διαφορετικά μηνύματα, σε διαφορετικά άτομα, σε διαφορετικούς χώρους και αυτά όλα θα πρέπει να ξεκαθαριστούν στην ανεπίσημη πενταμερή με την παρουσία όλων των μερών.

Τόνισε ότι η πενταμερής θα πρέπει να προετοιμαστεί πολύ καλά για να μην υπάρχουν λανθασμένες ελπίδες.

«Να υπάρχει χρονοδιάγραμμα»

Επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να έχουν χρονοδιάγραμμα. Θέλουμε μέλλον με ειρήνη, ασφάλεια και ισότητα για όλους στο νησί, είπε.

Ανέφερε ότι η πρόταση για τη δημιουργία κοινής επιτροπής για τους υδρογονάνθρακες αντιμετωπίζεται θετικά από ξένους διπλωμάτες και οι «προφάσεις» της ελληνοκυπριακής πλευράς για μη αποδοχή της πρότασης δεν πείθουν.

Κατά τον κ. Ακιντζί, η πρόταση της τουρκοκυπριακής πλευράς θα ωφελήσει όλα τα μέρη και είναι σημαντικό, όπως ανέφερε, στη συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη να συζητηθούν τρόποι για μείωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, θέλει να ακούσει το όραμα του κ. Αναστασιάδη για το πώς σκέφτεται το μέλλον.

Για τις δηλώσεις Μητσοτάκη

Για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε ότι ευελπιστούσε να άκουγε πιο ελπιδοφόρα μηνύματα αλλά δυστυχώς, υποστήριξε ο κ. Ακιντζί, «προέβη σε δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση».

Πηγή: philenews.com

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024