Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δένδιας- Χριστοδουλίδης: Σε συνεχή επικοινωνία Αθήνα και Λευκωσία για Κυπριακό και Τουρκία

Δένδιας- Χριστοδουλίδης: Σε συνεχή επικοινωνία Αθήνα και Λευκωσία για Κυπριακό και Τουρκία

Οι Νίκος Δένδιας και Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησαν για το Κυπριακό, ενόψει και της συνάντησης στις 9 Αυγούστου Αναστασιάδη- Ακιντζί και για τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη συναντήθηκε νωρίτερα στη Λευκωσία ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την απόλυτη σύμπλευση μεταξύ τους, τη διαρκή επικοινωνία και την αποτελεσματική συνεργασία, όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές. Παρατηρούν, μάλιστα, πως οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έχουν τακτική συνεργασία, καθώς είναι ήδη η δεύτερη κατ’ ιδίαν συνάντησή τους μέσα σε λίγες ημέρες.

Όπως επισημαίνεται, οι Δένδιας και Χριστοδουλίδης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το Κυπριακό, ενόψει και της συνάντησης στις 9 Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον κ. Δένδια για τις εξελίξεις σχετικά με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή αιγιαλίτιδα ζώνη και ΑΟΖ.

Τέλος, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου συζήτησαν για τις τριμερείς συνεργασίες οι οποίες, όπως σημείωσαν από κοινού, έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο πλέγμα συνεργασίας με τις χώρες της περιφέρειας. Μάλιστα, σήμερα το απόγευμα ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, ο οποίος θα μεταβεί αύριο στη Λευκωσία προκειμένου να συναντηθεί με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024