Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θέλεις να σπουδάσεις Engineering στις ΗΠΑ;

Θέλεις να σπουδάσεις Engineering στις ΗΠΑ;

Τώρα μπορείς μέσω της συνεργασίας Deree - Πανεπιστημίου Clarkson

Η Μηχανική ή Engineering ανήκει στα επαγγέλματα του μέλλοντος. Δημιουργικό και πρακτικό ταυτόχρονα, αυτό το επάγγελμα απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπούν να λύνουν προβλήματα και να βρίσκουν απαντήσεις σε περίπλοκα ζητήματα. Πρόκειται για έναν άκρως απαιτητικό επιστημονικό τομέα, υψηλής εξειδίκευσης με μεγάλη ζήτηση και υψηλές αποδοχές.

Οι σπουδές Engineering

Η Μηχανική είναι ένας κλάδος που έχει αναπτυχθεί πολύ, ειδικά στις ΗΠΑ. Συνδυάζει δεξιότητες από διαφορετικά επιστημονικά πεδία και βιομηχανικούς κλάδους με στόχο την καινοτομία και την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων. Τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος είναι για παράδειγμα η Αεροναυτική Μηχανική, η Βιομοριακή Επιστήμη, η Μηχανική και Διοίκηση.

Η Αεροναυτική Μηχανική, για παράδειγμα, αποτελεί έναν κλάδο αιχμής, με εφαρμογή στην έρευνα, στον σχεδιασμό και στην παραγωγή αεροδιαστημικών προϊόντων, εξοπλισμού και συστημάτων. Ο μέσος όρος των αμοιβών των αεροναυτικών μηχανικών είναι σημαντικά υψηλότερος από τον εθνικό μέσο όρο των ΗΠΑ.

Αντίστοιχα, η Βιομοριακή Επιστήμη είναι ένας κλάδος με μεγάλη ζήτηση, δεδομένου ότι οι σύγχρονες κοινωνίες αντιμετωπίζουν μια συνεχώς αυξανόμενη ποικιλία προκλήσεων σε σχέση με την ιατρική έρευνα και περίθαλψη. Πρόκειται για έναν τομέα με εφαρμογή στην έρευνα, τον σχεδιασμό και την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων στην φαρμακευτική βιομηχανία και όχι μόνο.

Η κατάρτιση εξειδικευμένων Μηχανικών με ισχυρό διεπιστημονικό γνωστικό υπόβαθρο, ικανών να ανταποκρίνονται σε προκλήσεις που σχετίζονται με την Διοίκηση και την Οικονομία είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας. Ο μηχανικός αυτός ασχολείται με μια εξειδικευμένη μορφή διαχείρισης, εφαρμόζοντας μεθοδολογίες εφαρμοσμένης μηχανικής (engineering) σε τεχνο-οικονομικά προβλήματα.

Δεν είναι τυχαίο που το Deree – The American College of Greece έχει εντάξει τον συγκεκριμένο επιστημονικό τομέα στo πρόγραμμα σπουδών του. Η συνεργασία που έχει αναπτύξει το Deree με το Πανεπιστήμιο Clarkson για τον συγκεκριμένο τομέα δίνει, δε, τη δυνατότητα στους φοιτητές του να σπουδάσουν το αντικείμενο και στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα στο τέλος του προγράμματος να έχουν στα χέρια τους το πιο ανταγωνιστικό Bachelor.

Το Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών των Deree και Clarkson

Το Πανεπιστήμιο Clarkson -με έδρα στο Potsdam της Νέας Υόρκης- είναι ένα κορυφαίο ιδιωτικό ερευνητικό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, γνωστό για την προώθηση της τεχνολογικής εκπαίδευσης και της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, μέσω της διδασκαλίας, της υποτροφίας, της έρευνας και της καινοτομίας. Το Πανεπιστήμιο προωθεί και ενισχύει τη «διασταύρωση» της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής, των τεχνών και των επιχειρήσεων. Κατατάσσεται, δε, στα 10 κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τις αποδοχές που λαμβάνουν στη διάρκεια της καριέρας τους οι απόφοιτοί του. Συγκεκριμένα, οι  μισθοί των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Clarkson κατατάσσονται στο 2% των υψηλότερων μισθών στις ΗΠΑ, ενώ ένας στους πέντε αποφοίτους του βρίσκεται στην ηγεσία επιχειρήσεων ως Διευθύνων Σύμβουλος, ανώτερο στέλεχος ή ακόμη και ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Ξεκινώντας το φθινόπωρο του 2019, το Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών ACG-Clarkson θα προσφέρει σε μαθητές με υψηλά προσόντα δύο έτη σπουδών στο Deree, ακολουθούμενα από δύο έτη σπουδών στο Clarkson που θα οδηγήσει στην απόκτηση πτυχίου Bachelor.

Οι σπουδές αφορούν:

  • Αεροναυτική μηχανική*
  • Χημεία
  • Βιολογία
  • Μηχανική και Διοίκηση*
  • Βιομοριακή επιστήμη
  • Μηχανολογία
  • Χημικών Μηχανικών

Ακαδημαϊκές υποτροφίες

Η είσοδος στο άκρως ανταγωνιστικό Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών (ISP) του Deree και του Πανεπιστημίου Clarkson απαιτεί απολυτήριο Λυκείου με ελάχιστο μέσο όρο βαθμολογίας 18 καθώς και ελάχιστο μέσο όρο βαθμολογίας 3,2 στο Deree.

Οι φοιτητές του ISP μπορεί να διεκδικήσουν υποτροφία στο Deree. Επιπλέον, οι καλές ακαδημαϊκές επιδόσεις οδηγούν σε υποτροφίες και στο Clarkson.

Οι στόχοι του Διεθνούς Προγράμματος Σπουδών και η συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων

Ανακοινώνοντας τη διμερή συνεργασία, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος David G. Horner δήλωσε: «Το Clarkson έχει ένα εντυπωσιακό ιστορικό σύνδεσης των τεχνολογικών μελετών με την οικονομική ανάπτυξη. Το πρόγραμμα International Scholars των Deree – Clarkson όχι μόνο προσφέρει εφόδια υψηλής αξίας στους φοιτητές του Deree αλλά συνδέεται άμεσα με το στρατηγικό μας σχέδιο – ACG 150 Advancing the Legacy, Growing Greece. Αναμφισβήτητα, οι μαθητές θα επωφεληθούν προσωπικά από αυτή τη μοναδική διεθνή μαθησιακή εμπειρία. Ελπίζουμε και αναμένουμε ότι πολλοί θα επιλέξουν να εφαρμόσουν τις γνώσεις που θα αποκτήσουν για την οικοδόμηση της μελλοντικής τεχνολογικής οικονομίας της Ελλάδας».

Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Clarkson, Anthony G. Collins, δήλωσε: «Προσβλέπουμε να καλωσορίσουμε ταλαντούχους διεθνείς φοιτητές μέσω του Διεθνούς Προγράμματος Σπουδών των ACG – Clarkson και να προωθήσουμε τη διασύνδεση πολιτισμών, ακαδημαϊκών τομέων και βιομηχανιών για να δημιουργήσουμε επιχειρηματική νοοτροπία, γνώση και πνευματική περιέργεια για καινοτόμες λύσεις που απαντούν σε καθημερινά προβλήματα. Αυτή η εταιρική σχέση είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την αποστολή μας να συντονίζουμε το Clarkson στην παγκόσμια, πλουραλιστική κοινωνία μας και να καλλιεργούμε τους ηγέτες του αύριο ».

Δείτε τις πληροφορίες για τις σπουδές Engineering εδώ.

(* Οι σπουδές αυτές απαιτούν ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα σπουδών στο Clarkson)

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024