Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκίνηση για τον θάνατο του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπ. Δημόσιας Τάξης, Γρηγόρη Τασούλα

Συγκίνηση για τον θάνατο του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπ. Δημόσιας Τάξης, Γρηγόρη Τασούλα

Νικήθηκε από τον καρκίνο μόλις στα 43 του χρόνια

Σοκ και συγκίνηση προκάλεσε στον πολιτικό, εκκλησιαστικό κι επιχειρηματικό κόσμο  όπως και σε εκατοντάδες φίλους του  ο θανατος σε  ηλικία 43 ετών  μετά από γενναία αλλά  άνιση μάχη με τον καρκίνο   του Γρηγόρη Τασούλα,  ο οποίος μεταξύ άλλων είχε διατελέσει ιδιαίτερα επιτυχημένος , γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.  Ο Γρηγόρης Τασούλας είχε διαγνωσθεί με τη επάρατη νόσο στην διάρκεια τυχαίου ιατρικού ελέγχου κι είχε μεταβεί σε πρώτη φαση στις ΗΠΑ για χειρουργική επέμβαση.

Όμως ενώ υπήρχαν προσδοκίες ότι είχε ξεπερασθεί το πρόβλημα υγείας , αρχισε νέος κύκλος θεραπειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με τον ίδιο να συνεχίζει την μάχη του μέχρι τις τελευταίες ημέρες  κι άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Γεννήθηκε το 1976 στην Κάτω Τιθορέα του Ν. Φθιώτιδας,  σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και ήταν κάτοχος τίτλων MSc Δομοστατικού Μηχανικού του Πανεπιστημίου City και ΜΑ Management και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Middlesex του Λονδίνου.

Ο Γρηγόρης Τασούλας υπήρξε ένας καταρτισμένος τεχνοκράτης που εργάστηκε για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως πολιτικός μηχανικός με αντικείμενο την μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων και την ανάπτυξη ακινήτων. Με αμετάκλητη ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών
Από το 2009 και για τρία χρόνια βρέθηκε στην θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εκεί λειτούργησε ως μάνατζερ και από τα χέρια του περνούσαν όλα τα οικονομικά και διοικητικά θέματα του υπουργείου μέχρι την παραίτησή του το 2011. Τότε είχε κατηγορηθεί για   υπόθεση ενοικιάσης ελικοπτέρων για την δασοπυρόσβεση .

Πιο συγκεκριμένα αντιμετώπιζε-με ασαφή, εσφαλμένα στοιχεία-  την κατηγορία της παράλειψης «να μεριμνήσει για την παροχή πιστοποιημένης τεχνικής-εφοδιαστικής υποστήριξης, προκειμένου τα πέντε ιδιόκτητα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος να παραμείνουν αξιόπλοα, με αποτέλεσμα να παραμείνουν αδρανή και μη αξιόπλοα». Ωστόσο κηρύχθηκε το 2017 αθώος  με αμετάκλητη ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών.

Τότε μάλιστα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε  εκδώσει ανακοίνωση   όπου υπογράμμιζε ότι «αποτελεί αναμφισβήτητα ηθική δικαίωση για τον κ. Γρηγόριο Τασούλα, αλλά συγχρόνως πρέπει να αποτελέσει και θεσμικό ενδείκτη προς λίγους Εισαγγελείς, οι οποίοι, με πενιχρή τεκμηρίωση, υιοθετούν αβασάνιστα και επιπόλαια ανώνυμες καταγγελίες ή χαλκευμένες κατηγορίες ανταγωνιστριών εταιρειών και ασκούν νομικά ασπόνδυλες ποινικές διώξεις, σπιλώνοντας ανθρώπινες συνειδήσεις και καταστρέφοντας επαγγελματικές πορείες».

Ο Τασούλας διετέλεσε επίσης διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας  ενώ τα τελευταία χρόνια είχε τεχνική εταιρεία που ανελάμβανε σημαντικά έργα.    Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024