Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γ. Κουτρουμάνης στο One Channel: Δεν μπορεί ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη της ασφάλισής του

Γ. Κουτρουμάνης στο One Channel: Δεν μπορεί ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη της ασφάλισής του

Συζητώντας με τις Στ. Παπαμιχαήλ και Ελ. Στεργίου, ο κ. Κουτρουμάνης σχολίασε τις αλλαγές που προγραμματίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα εργασιακά, μέσα από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Καλεσμένος στην εκπομπή One Line Weekend, βρέθηκε ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Συζητώντας με τις Στ. Παπαμιχαήλ και Ελ. Στεργίου, ο κ. Κουτρουμάνης σχολίασε τις αλλαγές που προγραμματίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα εργασιακά, μέσα από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Είναι στην σωστή κατεύθυνση να αναπτυχθεί, ο δεύτερος πυλώνας ασφάλισης, όμως είναι σημαντικό να δούμε τον τρόπο που θα γίνει αυτή η διαδικασία» σημείωσε ο κ. Κουτρουμάνης, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να μην υπάρξει διάρρηξη και βίαιη μεταβολή στη σχέση μεταξύ νέων και παλιών ασφαλισμένων.

Ο ίδιος, σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να είναι κεφαλοποιητικό σε ατομικό και προαιρετικό επίπεδο το συνταξιοδοτικό σύστημα, καθώς «δεν μπορεί ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη της ασφάλισής του».

Ο κ. Κουτρουμάνης επίσης τόνισε τη σημασία ανταποδοτικότητας σε ό,τι έχει να κάνει με τις συντάξεις, ενώ δήλωσε επίσης ότι είναι σημαντικό να λειτουργήσει στην Ελλάδα ένα συνταξιοδοτικό σύστημα το οποίο θα έχει διάρκεια 30 -40 χρόνων, το οποίο μπορεί να στηριχθεί σε ένα μοντέλο ευρωπαϊκών προτύπων, έχοντας ως βασικό χαρακτηριστικό του την ανταποδοτικότητα μεταξύ εισφορών και παροχών, που θα δίνει κίνητρο ασφάλισης.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024