Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ασυλο Ανιάτων πήγε θάλασσα - Για κάποιους ήταν το πρώτο μπάνιο

Το Ασυλο Ανιάτων πήγε θάλασσα – Για κάποιους ήταν το πρώτο μπάνιο

Το πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την ώρα που το Άσυλο συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσό από δωρεές για να αγοράσει ειδικά διαμορφωμένο βανάκι για τη μεταφορά των περιθαλπόμενων στη θάλασσα κατά τους θερινούς μήνες

Μια από τις πιο ευχάριστες ημέρες του καλοκαιριού πέρασαν το απόγευμα της Τετάρτης οι περιθαλπόμενοι του Ασύλου Ανιάτων.

Φιλοξενούμενοι στο Ίδρυμα με τη συνοδεία εθελοντών, φυσικοθεραπευτών, εργαζομένων και της προέδρου πραγματοποίησαν εκδρομή σε παραλία προσβάσιμη για ΑΜΕΑ και πέρασαν ένα απόγευμα στη θάλασσα.

Το πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα iatronet.gr, πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την ώρα που το Άσυλο συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσό από δωρεές για να αγοράσει ειδικά διαμορφωμένο βανάκι για τη μεταφορά των περιθαλπόμενων στη θάλασσα κατά τους θερινούς μήνες.

[Πηγή: iatronet.gr]

Η πρόεδρος του Ιδρύματος, Ιωάννα Ηλιάδη, δήλωσε πως «την πρώτη φορά που συνόδευσα τους περιθαλπόμενους, ήξερα ότι για πολλούς που είχαν βρεθεί στη δομή, ήταν το πρώτο μπάνιο της ζωής τους. Αυτό που δεν μπορούσα να φανταστώ ήταν ότι θα φοβούνταν να μπουν στο νερό».

«Η σκηνή ήταν συγκινητική και αποδείκνυε πόσο επιτακτική ανάγκη ήταν το Ίδρυμα να αποκτήσει το δικό του μεταφορικό μέσο ώστε τέτοιες εκδρομές να μην είναι εξαίρεση αλλά κανόνας. Το βαν μας οδηγεί τους συνανθρώπους μας σε δρόμους χαράς, δύναμης και ελπίδας» σημείωσε.

[Πηγή: iatronet.gr]

Το Ιδρυμα

Το Άσυλον Ανιάτων είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό σωματείο με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των φιλανθρωπικών σκοπών του.

Από το 1893 μέχρι σήμερα έχει παράσχει σε χιλιάδες άπορους ασθενείς, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) και, επιπροσθέτως, υπηρεσίες συντήρησης και διαβίωσης καθώς και ανακούφιση των οικογενειών τους από τις δυσβάσταχτες φροντίδες των ατόμων αυτών.

Διοικείται από 11μελές Συμβούλιο, λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και οι οικονομικοί του πόροι προέρχονται αποκλειστικά από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και τις προσφορές ευαισθητοποιημένων πολιτών, ιδρυμάτων και εταιρειών.

Λειτουργεί χωρίς οποιαδήποτε κρατική επιδότηση.

Το Άσυλο Ανιάτων για την επίτευξη των καταστατικών σκοπών του ίδρυσε το 1972 το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων.

Σήμερα, το Ίδρυμα, περιθάλπει περίπου 180 ασθενείς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πάσχουν από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος με κύριο χαρακτηριστικό τις διαταραχές της κινητικότητας κ.λπ. Το 80% των ασθενών είναι κατάκοιτοι και ακρατικοί. Το Άσυλο Ανιάτων φιλοξενεί ανθρώπους που η πάθησή τους είναι ανίατη και τoυς καθιστά ανίκανους να αυτοεξυπηρετηθούν, με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν μολυσματικές και ψυχιατρικές ασθένειες, δυσεπούλωτα τραύματα και να μην έχουν οξύ νόσημα ή καρκίνο που απαιτεί ειδική νοσηλεία. Οι ασθενείς παραμένουν στο Ίδρυμα ως το τέλος της ζωής τους γεγονός που συνεπάγεται ιδίως κατά το τελικό στάδιο του αγώνα τους, αυξημένη ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα.

Για την περίθαλψή τους εργάζονται 110 άτομα (ιατροί, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμοι, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό προσωπικό, εργατοτεχνίτες κ.α.), προσφέροντας 24ωρη υποστήριξη.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024