Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 15 συγκλονιστικές υποθέσεις δολοφονιών που έγιναν καλοκαίρι

Οι 15 συγκλονιστικές υποθέσεις δολοφονιών που έγιναν καλοκαίρι

Ο ατελείωτος καλοκαιρινός «κύκλος του αίματος»: Από τον δολοφόνο του Μάλεμε έως τις επιθέσεις σε Πάρο, Ζάκυνθο, Καβάλα, Θάσο, Λαμία και Σαντορίνη.

Η κακοποίηση κι η δολοφονία της 60χρονης βιολόγου στην Κρήτη, η αιματηρή επίθεση από Πακιστανό με θύμα την 15χρονη Μυρτώ το 2012 στην Πάρο, ο φόνος του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα προ δυο ετών έξω από μπαρ στον Λαγανά της Ζακύνθου,η μακάβρια βόλτα, το 2008, του 31χρονου Θανάση Αρβανίτη στη Σαντορίνη με το κεφάλι της φίλης του, το εγκληματικό αμ;oκ του Θεόφιλου Σεχίδη το 1996, το τριπλό φονικό της Θάσου το 2001 με θύματα υπαλλήλους πολεοδομίας, η δράση των «σατανιστών» το 1992 και το μακελειό με εννιά συνολικά νεκρούς στο Παλαιομονάστηρο των Τρικάλων το 1981 και δεκάδες άλλες εγκληματικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί την καλοκαιρινη περίοδο.

Σε μια ιδιοτυπία της «εγκληματολογικής» στατιστικής, όπου διαπιστώνεται ότι η ζέστη και η ραστώνη του καλοκαιριού συνοδεύονται από εγκληματικά αμόκ και δολοφονικές επιθέσεις χωρίς προηγούμενο.

Με επιστήμονες όμως να έχουν διαπιστώσει ότι ορισμένες εκδηλώσεις συμπεριφοράς παρουσιάζουν εποχικούς ρυθμούς μεταβολής και ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στους ρυθμούς αύξησης της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και του ρυθμού βίαιης επιθετικής συμπεριφοράς.

Με πολλούς εγκληματολόγους να έχουν διατυπώσει τον επονομαζόμενο «θερμικό νόμο» της εγκληματολογίας που προσδιορίζει ότι θερμούς μήνες του έτους υπερτερούν τα εγκλήματα κατά προσώπου, η αποκαλούμενη και «βία των παθών».

smiΑνθρωποκτονίες, βιασμοί, βίαιες επιθέσεις, ξυλοδαρμοί.

Αντίθετα, στη διάρκεια του χειμώνα κυριαρχούν τα εγκλήματα κατά ιδιοκτησίας. Δηλαδή κλοπές, διαρρήξεις κ.ο.κ. «Ακόμη διατυπώνεται η θεωρία ότι «τους καλοκαιρινούς μήνες, ο άνθρωπος είναι πιο ελεύθερος και έχει περισσότερες ευκαιρίες να δράσει. υπεισέρχεται επιπλέον και το στοιχείο της γενικότερης ευχέρειας με την οποία δημιουργούνται το καλοκαίρι ανθρώπινες σχέσεις ή και προκαλούνται γενετήσιοι ερεθισμοί λόγω της υψηλής θερμοκρασίας ο οργανισμός αναλίσκει λιγότερες δυνάμεις από ό,τι υπό κανονικές θερμοκρασίες και επομένως δημιουργεί πλεονάσματα δύναμης που εξωτερικεύονται σε δεδομένη στιγμή με ανεξέλεγκτο και βίαιο τρόπο, ακόμη και για ασήμαντη αφορμή».

1. Το καλοκαιρινό μακελειό χωρίς προηγούμενο, σημειώθηκε στις 28 Ιουνίου 1981 στο Παλαιομονάστηρο Τρικάλων όταν ένας 48χρονος κάτοικος του χωριού που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα σκότωσε μέσα σε λίγα λεπτά με καραμπίνα «Σμιθ –Γουέσον», οκτώ συγγενείς του κι ύστερα αυτοπυροβολήθηκε ρίχνοντας συνολικά 15 σφαίρες.

2. Ενα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα του καλοκαιριού είναι αυτό που αποκαλύφθηκε στις 24 Ιουνίου 1987, όταν ένας ρακοσυλλέκτης ανακάλυψε στην οδό Αιλιανού στα Πατήσια, μέσα σε νάιλον σακούλες, τα κομμάτια μιας 18χρονης κοπέλας. Το κεφάλι της εντοπίστηκε σε άλλο σημείο, στην οδό Πιπίνου. Ηταν η Ζωή Γαρμανή, την οποία σκότωσε και τεμάχισε ο 27χρονος τότε σύζυγός της, φοιτητής της ΑΣΟΕ και πλασιέ Παναγιώτης Φραντζής.

3. Στις 27 Αυγούστου 1992 σημειώθηκε το πρώτο έγκλημα των τριών «σατανιστών της Παλλήνης»  που έχει εντυπωσιακές ομοιότητες με την εγκληματική επίθεση της Πάρου. Εκείνη την ημέρα οι τρεις κατηγορούμενοι οδήγησαν τη 14χρονη Δώρα Συροπούλου σε ερημική τοποθεσία στο Σέσι Κορωπίου, της φόρεσαν χειροπέδες, τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι και αμέσως μετά τη στραγγάλισαν. Οταν σιγουρεύτηκαν ότι η κοπέλα είχε πεθάνει, ασέλγησαν στο σώμα της και μετά την περιέλουσαν με βενζίνη και της έβαλαν φωτιά.

4. Τον Αύγουστο του 1996 αποκαλύπτεται το θρίλερ με τη μαζική δολοφονία από τον 24χρονο φοιτητή Θεολογίας Θεόφιλο Σεχίδη πέντε συγγενών του στον Λιμένα Θάσου. Ο 24χρονος σκότωσε τον 55χρονο πατέρα του Δημήτρη, την 48χρονη μητέρα του Μαρία, την 27χρονη αδελφή του Ερμιόνη, την 75χρονη γιαγιά του Ερμιόνη Καλαμάρα, καθώς και τον 58χρονο θείο του Βασίλη Σεχίδη, που διέμενε στο Βέλγιο και είχε έλθει τον Μάιο εκείνης της χρονιάς να τους επισκεφθεί.

Η αποκάλυψη του εγκλήματος έγινε έπειτα από προσπάθειες της συζύγου του θείου του στο Βέλγιο να εντοπίσει τον άφαντο 58χρονο. Ο Θεόφιλος Σεχίδης που άφησε προ μερικών μηνων την τελευταία του πνοή στις φυλακές Κορυδαλλού – ο θάνατός του προήλθε από παθολογικά αίτια- πέρασε την νύχτα του φόνου στο σπίτι του, με τα πτώματα των συγγενών του.

5. Στις 22 Ιουλίου του 1997 η Κάτια Γιαννακοπούλου, παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού εκτέλεσε με 5 σφαίρες έξω από το σπίτι του στη Ν. Σμύρνη τον αρχιμανδρίτη Άνθιμο Ελευθεριάδη, με τον οποίο διατηρούσε ερωτικό δεσμό για μεγάλο χρονικό διάστημα .

6. Την 1η Αυγούστου του 1997, ο μουσικοσυνθέτης Ακης Πάνου σκότωσε τον 35χρονο Σωτήρη Γιαλαμά με τον οποίο διατηρούσε δεσμό η 20χρονη κόρη του Ελευθερία.

7. Στις 16 Ιουλίου 2001 σε εξοχική κατοικία στην περιοχή της Καλλιράχης Θασου ανακαλύπτονται τα πτώματα του 48χρονου υπαλλήλου της Νομαρχίας Καβάλας Γιάννη Γκουλούση, του 56χρονου υπαλλήλου της Πολεοδομίας Γιώργου Χαλκίδη και του 49χρονου υπαλλήλου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Κυριάκου Αθανασά.
Τα θύματα είχαν πυροβοληθεί από έναν δράστη και είχαν δεχθεί χαριστική βολή! Ολα έδειχναν επαγγελματία εκτελεστή. Η δολοφονία αυτή αποδόθηκε σε επιχειρηματία της Καβάλας που είχε σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

8. Στις 17 Αυγούστου 2002 ο 28χρονος πυροσβέστης και κυνηγός Ηλίας Λιασκώνης πυροβόλησε και σκότωσε τους κυνηγούς Γιώργο Τριανταφύλλου, Γιώργο Πουρνάρα και Βασίλη Αδαμά κοντά στο χωριό Σκαμνιές Φθιώτιδας και στη συνέχεια πέταξε τα πτώματά τους σε χαράδρα 1.000 μέτρων. Κίνητρο του τριπλού φόνου ήταν ένα χρέος που είχαν τα θύματα από την αγορά ενός κυνηγετικού σκυλιού!

9. Στις 3 Αυγούστου 2008 η Ελλάδα συγκλονίζεται από την βόλτα στα σοκάκια του χωριού Βούρβουλο, κοντά στα Φηρά Σαντορίνης, του 31χρονου μάγειρα Θανάση Αρβανίτη, ο οποίος κρατούσε επιδεικτικά στο χέρι το κομμένο κεφάλι της συζύγου του, της 25χρονης δασκάλας Αδαμαντίας Κάρκαλη! Οταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ο 31χρονος χτύπησε έναν αστυνομικό με το μαχαίρι, ενώ ένας άλλος ένστολος τον πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος.

Ο 31χρονος, τραυματισμένος, δράστης πέταξε σαν… μπάλα το κεφάλι της συζύγου του από το παράθυρο του περιπολικού και κατόρθωσε να ξεφύγει πρόσκαιρα. Στη συνέχεια προκάλεσε τροχαίο με δύο τραυματίες και πυροβόλησε εναντίον άλλου αστυνομικού.

10. Την ίδια χρονιά σοκ προκλήθηκε και από τον θάνατο του 20χρονου Αυστραλού Ντουζόν Ζαμπ, ο οποίος πέθανε ύστερα από τον άγριο ξυλοδαρμό του – στις 27 Ιουλίου 2008 – με πτυσσόμενο κλομπ από τέσσερις μπράβους έξω από νυχτερινό κέντρο στην Μύκονο. Μετά τον θάνατό του ο πατέρας του 20χρονου δώρισε τα όργανά του, που μεταμοσχεύθηκαν με επιτυχία σε τέσσερις ανθρώπους.

11. Στις 22 Ιουλίου 2012 στην παραλία της Χρυσής Ακτής σε ένα απόμερο σημείο η 15χρονη Μυρτώ που έκανε διακοπές στο νησί άκουγε μουσική από το κινητό της όταν ξαφνικά της επιτέθηκε ένας Πακιστανός που εργαζόταν σε γειτονική καφετέρια.  Την χτύπησε, την κακοποίησε και στη συνέχεια προσπάθησε να της συνθλίψει το κρανίο της με μία πέτρα.

12. Τέλος καλοκαιριού του 2012, δολοφονείται ο 52χρονος ιερέας Αθανάσιος Αυγερόπουλος στην Ηλεία. Η εξιχνίαση της υπόθεσης αποκάλυψε ένα έγκλημα πάθους που είχε στόχο και την περιουσία του ιερωμένου. Δράστες η 43χρονη παπαδιά η οποία μαζί με τον 41χρονο εραστή της -γνωστό του ιερέα- δολοφόνησαν τον 52χρονο.

13. Τον δεκαπενταύγουστο του 2014 δολοφονείται με καραμπίνα στο Αστρος Κυνουρίας, ο 40χρονος γυμναστής Γιάννης Μπάρλας από τον πατέρα του κι ο οποίος μετά επιχείρησε να κάψει την σορό του θύματος.

14. Τον Ιούλιο του 2017 ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου από έξι άτομα, έξω από μπαρ στον Λαγανά Ζακύνθου , ο 23χρονος Αμερικανός Μπακαρί Χέντερσον για ασήμαντη αφορμή.

15. Το έγκλημα στα Χανια με τον 27χρονο που σκότωσε την 60χρονη βιολόγο σε μια βόλτα θανάτου. Κι ενώ υπάρχουν έρευνες για περίπου 10 επιθέσεις εναντίον γυναικών του ίδιου δράστη.

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024