Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes EQS: Ηλεκτροκίνηση κορυφής

Mercedes EQS: Ηλεκτροκίνηση κορυφής

H γερμανική φίρμα ετοιμάζει την επόμενη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρότασή της η οποία θα πάρει την μορφή ενός τετράθυρου μοντέλου με επιβλητικές όσο και δυναμικές αναλογίες αποτελώντας το ηλεκτρικό alter ego της S-Class.

Φωτογραφίες: Automedia

Με δεδομένο ότι η αρχή έχει ήδη γίνει με την EQC, ήταν θέμα χρόνου η εμφάνιση του επόμενου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου που θα προστεθεί στην νεοσύστατη ηλεκτρική γκάμα της γερμανικής φίρμας.

Κατά το τεκμήριο του φωτογραφικού φακού ο οποίος και εντόπισε το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes-Benz σε δοκιμές εξέλιξης, πρόκειται για ένα επιβλητικών διαστάσεων  τετράθυρο μοντέλο του οποίου αν και η ονομασία δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί, οι πιθανότητες είναι υπέρ των διακριτικών EQS –με ό,τι υποδηλώνει η παρουσία του γράμματος S για τις προδιαγραφές του μοντέλου.

Πλην των χαρακτηριστικών που υπαγορεύονται από την αντιστοιχία του συγκεκριμένου μοντέλου με την επόμενη S-Class και με την οποία η EQS αναμένεται να έχει αρκετά κοινά σε επίπεδο άνεσης και πολυτέλειας, το συγκεκριμένο μοντέλο, παρά το βαρύ καμουφλάζ δείχνει να επιφυλάσσει εκπλήξεις σε επίπεδο σχεδίασης, κρίνοντας από τις εντυπωσιακά δυναμικές αναλογίες του και κυρίως το τόξο της οροφής που παραπέμπει στις πιο γοητευτικές προτάσεις της γερμανικής φίρμας όπως η CLS και η τετράθυρη  AMG GT.

Επίσης, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, για λόγους πρακτικότητας η EQS δεν θα υιοθετήσει την τυπική σχεδίαση των τετράθυρων μοντέλων όντας επί  της ουσίας liftback, προς όφελος της χρηστικότητας. Οι πιο παρατηρητικοί θα διαπιστώσουν την απουσία χειρολαβών οι οποίες θα είναι αναδυόμενες όπως θα ισχύσει και για τη νέα γενιά S-Class η οποία αναμένεται το 2021.

Στην αθέατη πλευρά του θα βρεθεί η αρχιτεκτονική MEA, ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτροκίνητες κατασκευές και η οποία χαρακτηρίζεται από την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου αλλά και την ευελιξία στη διάταξη, απελευθερώνοντας περισσότερο χώρο στο εσωτερικό.

Η ισχύς αναμένεται να προέλθει από ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ, τοποθετημένων ένα σε κάθε άξονα τα οποία και νομοτελειακά θα έχουν υψηλότερη απόδοση από τους 408 ίππους και τα 765 Nm ροπής τα οποία υπόσχεται η ήδη γνωστή EQC.

Επίσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται, η τεχνολογία αιχμής σε κάθε επίπεδο από την οποία αναμένεται να πάρουμε μία γεύση με την έλευση της νέας γενιάς της S-Class η οποία θα κάνει την εμφάνισή από το δεύτερο μισό της επόμενης χρονιάς.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024