«Το Ιράν θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προφυλάξει την περιοχή» ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αρακτσί, μετά την απόφαση ευρωπαϊκών κρατών για συγκρότηση ευρωπαϊκής ναυτικής αποστολής που θα έχει ως στόχο να εγγυηθεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ.

Το Ιράν θα προφυλάξει τα Στενά του Ορμούζ και δεν θα επιτρέψει καμία διατάραξη της ναυσιπλοΐας, δήλωσε την Τρίτη ο ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αρακτσί κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Παρίσι, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Δεν θα επιτρέψουμε διατάραξη… »

«Το Ιράν θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προφυλάξει την περιοχή, ιδιαίτερα τα Στενά του Ορμούζ και δεν θα επιτρέψει καμία διατάραξη της ναυσιπλοΐας σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή», τόνισε ο Αρακτσί στον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν», σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο.

Νωρίτερα, όπως ανέφεραν υψηλόβαθμοι ευρωπαίοι διπλωμάτες, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Δανία τάχθηκαν υπέρ της συγκρότησης ευρωπαϊκής ναυτικής αποστολής που θα έχει ως στόχο να εγγυηθεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ. Η πρόταση για την αποστολή αυτή υποβλήθηκε από τη Βρετανία.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr