Συνάντηση με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο, είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με αντικείμενο τις διοργανώσεις των πρωταθλημάτων Super League 2 και Football League

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής, Λεωνίδα Λεουτσάκο, είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με αντικείμενο τις διοργανώσεις των πρωταθλημάτων Super League 2 και Football League.

O κ. Λεουτσάκος αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο ποδοσφαιρικών κατηγοριών και επισήμανε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020: Το τηλεοπτικό συμβόλαιο, η ανανέωση της άδειας διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων, στα γήπεδα-στάδια που χρησιμοποιούν οι ομάδες, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι εγκρίσεις από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, το υπέρογκο κόστος μετακινήσεων κ.ά.

Ο κ. Αυγενάκης, επιβεβαίωσε τη διάθεση στενής συνεργασίας, αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής κανόνων διαφάνειας, τόνισε την ανάγκη συντήρησης και εκσυγχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων, έθιξε το επείγον της αντιμετώπιση του προβλήματος των προ-συνεννοημένων αγώνων και της βίας, ενώ δεσμεύτηκε για την εξέταση βελτίωσης του φορολογικού πλαισίου.

Για τα τηλεοπτικά, ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι κατανοεί την σημαντικότητά τους ως έσοδο, για τις ομάδες αυτών των κατηγοριών και στάθηκε εκ παραλλήλου στην ανάγκη εξυγίανσης του χώρου, με σεβασμό μεν στο αυτοδιοίκητο, αλλά και με αυστηρή εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου και την υιοθέτηση δικλείδων ασφαλείας. Τόνισε, μάλιστα, ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην πρόληψη και όχι στην καταστολή.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης, αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση, που του απηύθυνε ο κ. Λεουτσάκος, να παρευρεθεί στις κληρώσεις των αγώνων των Super League 2 και Football League.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr