Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Τσιάρα με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων

Συνάντηση Τσιάρα με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων

Οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Σώματος έθεσαν υπόψη της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και θέματα που άπτονται του κλάδου τους.

Εθιμοτυπική συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας  ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο Υφυπουργός κ. Δημήτρης Κράνης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν μεταξύ άλλων το χρόνιο ζήτημα της καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και οι δυσλειτουργίες που προκαλούνται από την εφαρμογή συγκεκριμένων διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Σώματος έθεσαν υπόψη της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και θέματα που άπτονται του κλάδου τους.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης αναγνώρισε τους δικηγόρους ως φυσικούς συμμάχους στη διαρκή προσπάθεια για την αναμόρφωση του θεσμού της Δικαιοσύνης. Επανέλαβε ταυτόχρονα τη βούληση της Κυβέρνησης για την αποκατάσταση της ηρεμίας στις τάξεις της Δικαιοσύνης και τη θωράκιση της ανεξαρτησίας της.

Τέλος ο κ. Τσιάρας εξέφρασε την ανάγκη για την από κοινού αντιμετώπιση των χρόνιων ζητημάτων του χώρου μέσα από διαρκή θεσμικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024