Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To One Channel στο Μάτι: Συγκλονίζουν οι ήρωες - ψαράδες που έσωζαν ανθρώπους

To One Channel στο Μάτι: Συγκλονίζουν οι ήρωες – ψαράδες που έσωζαν ανθρώπους

Πρόκειται για ανθρώπους που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ. Πρόκειται για αυτούς που θα μνημονεύονται για πάντα μαζί με τα θύματα.

Δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά την λατρεύει. Πάλεψε με τα κύματα και τους καπνούς για να σώσει τους συμπολίτες τους στις φονικές φωτιές του φετινού καλοκαιριού στο Μάτι. Ο λόγος για τον Ερβίν Τζέκα, ο οποίος ήταν μεταξύ των πέντε ψαράδων οι οποίοι, αψηφώντας τον κίνδυνο, διέσωσαν πολλές δεκάδες πυρόπληκτους στο Μάτι και τη Ραφήνα, που είτε είχαν καταφύγει στην ακτή είτε βούτηξαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν.

Πρόκειται για ανθρώπους που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ. Πρόκειται για αυτούς που θα μνημονεύονται για πάντα μαζί με τα θύματα.

Μιλώντας στην κάμερα του One Channel, ο Ερβίν Τζέκα θυμάται εκείνες τις τραγικές στιγμές.

Όπως περιγράφει «ήρθα στο λιμάνι το απόγευμα. Είδαμε τον καπνό από μακριά αλλά δεν καταλάβαμε τι καιγόταν. Αφού γύρισα στο σπίτι και έβαλα την τηλεόραση, είδα ότι επικρατούσε το απόλυτο χάος. Κατεβαίνω στο λιμάνι να δω τι γίνεται, φτάνω και βλέπω ένα καΐκι μικρό γεμάτο κόσμο». Τότε, όπως λέει, ζήτησα από το Λιμενικό να βοηθήσω. «Επιβίβασα στο σκάφος 48-50 άτομα και μετά ήμουν οριακά με τα καύσιμα, αλλιώς θα καθόμουν μέχρι την επόμενη ημέρα» περιγράφει. Ένα χρόνο μετά, δηλώνει πως «η ημέρα αυτή δεν ξεχνιέται. Είναι μια ιστορία που θα μας ακολουθεί για πάντα».

Ακόμα ένας άνθρωπος που με  αυτοθυσία, χωρίς δεύτερες σκέψεις ή οφέλη έπεσε στη μάχη είναι και Μαχμούτ Μοσαφίρ.

Είναι ο γνωστός ψαράς στο Μάτι, που πέρυσι τέτοια μέρα με το αφεντικό του, έδειξαν ότι είναι άνθρωποι με όλη τη σημασία της λέξης.

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία ο Μαχμούτ μίλησε, επίσης, στην κάμερα του One Channel και τον Λεωνίδα Καπερναράκο. Ήταν λιτός αλλά καθόλα περιεκτικός.

«Έπρεπε να βοηθήσουμε. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Η ανθρωπιά δεν βλέπει θρησκεία χρώμα ή χώρα. Όταν βλέπεις ότι κάπου μπορείς να βοηθήσεις πρέπει να το κάνεις χωρίς να το σκεφτείς» είπε και συμπλήρωσε πως «δεν ξεχνιέται με τίποτα εκείνη η μέρα».

«Δεν μπορώ να ξεχάσω όταν έβγαζα τα παιδάκια από την θάλασσα, με άρπαζαν από το λαιμό, έκλαιγαν και μου έλεγαν ευχαριστώ» και «έκλαιγα κι εγώ μαζί τους» λέει συγκινημένος και προσθέτει πως «δόξα τω Θεώ, εκείνη τη μέρα, καταφέραμε να σώσουμε με το αφεντικό μου 73 άτομα και 4 σκύλους». Επιπλέον, θύμισε ότι «έκανα ζωντανή μετάδοση με το κινητό μου εκείνη την ώρα για να βλέπει ο κόσμος τι γίνεται και να προσέχει».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024