ΠΟΕΔΗΝ: Προβλήματα στα νοσοκομεία Χαλκίδας και Αρτας
Προβλήματα δυσλειτουργιών των νοσοκομείων Χαλκίδας και Αρτας εντοπίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, συνοδευτικά έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί κρατούν κλειστό το υπερσύγχρονο νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ στο νοσοκομείο Αρτας ο διοικητής αρνείται να υπογράψει τη μισθοδοσία του προσωπικού καθαριότητας, σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ. «Λόγω γραφειοκρατίας από το τέλος του 2018 το νέο υπερσύγχρονο […]
Προβλήματα δυσλειτουργιών των νοσοκομείων Χαλκίδας και Αρτας εντοπίζει η ΠΟΕΔΗΝ.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, συνοδευτικά έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί κρατούν κλειστό το υπερσύγχρονο νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ στο νοσοκομείο Αρτας ο διοικητής αρνείται να υπογράψει τη μισθοδοσία του προσωπικού καθαριότητας, σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ.
«Λόγω γραφειοκρατίας από το τέλος του 2018 το νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο της Χαλκίδας 280 κλινών που ξεκίνησε το έτος 2013 με εγκατεστημένο τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό δεν λειτουργεί επειδή… ξέχασαν να βάλουν μπρος και να ολοκληρώσουν τα συνοδευτικά έργα του νέου Νοσοκομείου, όπως δρόμοι, αποχέτευση» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.
Για την ακρίβεια, τα συνοδευτικά πλην αναγκαία έργα ξεκίνησαν αρχές του 2019 -και όχι από το ξεκίνημα κατασκευής του νέου Νοσοκομείου- ενώ πλέον έχει προκύψει εμπλοκή λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων στην περιοχή, γεγονός που έχει βάλει φρένο στις εργασίες.
«Είναι απαράδεκτο να μένει κλειστό ένα Νοσοκομείο που διαθέτει ΜΕΘ και ΜΑΦ 10 κλινών και έχει εγκατεστημένο υπερσύγχρονο εξοπλισμό να μην αξιοποιείται από το σύστημα υγείας» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ και καλεί το υπουργείο Υγείας να συντονίσει την προσπάθεια ολοκλήρωσης των συνοδών έργων που κρατάνε κλειστό το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Πολιτικά παιχνίδια στο νοσοκομείο Άρτας
Στο νοσοκομείο Άρτας όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής αρνείται να υπογράψει τη μισθοδοσία του προσωπικού καθαριότητας που απασχολούνται με συμβάσεις.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο διοικητής «παίζει πολιτικά παιχνίδια» καθώς αρνείται να υπογράψει τη μισθοδοσία όπως έπρεπε μέχρι τον περασμένο Μάιο. Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «συνεχίζει να τιμωρεί τους εργαζόμενους».
Στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία αιτείται από τον υπουργό Υγείας να παρέμβει προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των καθαριστριών.
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Νέα εποχή για την παραλία της Φρεαττύδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
- Μητσοτάκης για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Δεν ξεχνούμε, επαγρυπνούμε»
- Αποκαθίσταται ο φωτισμός στον δρόμο προς τον Προφήτη Ηλία Παλαιοχώρας
- Ρένα Δούρου: Ανάγκη για επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)



































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442