Βρούτσης: Πάνω από 430.000 οι εκκρεμείς συντάξεις
Ο κ Βρούτσης τόνισε ότι οι καθυστερήσεις στην απονομή σύνταξης είναι μια ντροπιαστική παθογένεια του κράτους.
Πάνω από 430.000 είναι οι εκκρεμείς συντάξεις σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννης Βρούτση, μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΙ σημειώνοντας ότι η καταγραφή συνεχίζεται άρα ο τελικός αριθμός θα είναι μεγαλύτερος.
Ο κ Βρούτσης τόνισε ότι οι καθυστερήσεις στην απονομή σύνταξης είναι μια ντροπιαστική παθογένεια του κράτους.
Μάλιστα απέδωσε στις εκκρεμείς συντάξεις τα πλεονάσματα που είχε βρει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στον ΕΦΚΑ, λέγοντας ότι τα πλεονάσματα δεν υπήρξαν ποτέ.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το Νοέμβριο θα κατατεθεί νομοθετική πρωτοβουλία με στόχο την 1η Ιουνίου του 2020 το 43,33% των συντάξεων να εκδίδεται ψηφιακά.
Σημείωσε μάλιστα ότι τον Ιούνιο του 2021 το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 90%.
Όπως δήλωσε ο κ Βρούτσης θα μείνει ένα 10% συντάξεων ειδικού χαρακτήρα που θα βγαίνουν με τον τρόπο που βγαίνουν σήμερα και ο χρόνος απονομής τους δεν θα ξεπερνά τους 3 μήνες.
- Είναι το περπάτημα η λύση στα προβλήματά μας;
- Ακίνητα εκτός σχεδίου: Το 2027 η αναγνώριση δρόμων που θα δίνουν οικοδομησιμότητα
- ΠΑΣΟΚ: Ο αγώνας δρόμου μεταξύ Κέντρου και Αριστεράς
- «Εμείς θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», λέει το Ιράν στον Τραμπ – Συνεχίζονται οι επιθέσεις
- Μέση Ανατολή: Η στρατηγική των ΗΠΑ, ο «δορυφόρος» ΕΕ και στο βάθος Πούτιν
- Οι αγορές περιδινίζονται στο ρυθμό του πολέμου στο Ιράν – Μετά την πτώση… η πρόσκρουση







