Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το Ιράν δημοσίευσε βίντεο από το βρετανικό δεξαμενόπλοιο

Το Ιράν δημοσίευσε βίντεο από το βρετανικό δεξαμενόπλοιο

Το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim δημοσιοποίησε σήμερα ένα βίντεο από το - υπό βρετανική σημαία - δεξαμενόπλοιο Stena Impero που κατάσχεσε χθες το Ιράν.

Το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim δημοσιοποίησε σήμερα ένα βίντεο από το – υπό βρετανική σημαία – δεξαμενόπλοιο Stena Impero που κατάσχεσε χθες το Ιράν.

Στο βίντεο αυτό, το δεξαμενόπλοιο είναι αγκυροβολημένο στην ανοιχτή θάλασσα. Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί, αν και το όνομα του τάνκερ διακρίνεται καθαρά στις εικόνες.

Βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα και οι Φρουροί της Επανάστασης, όπου καταγράφεται καρέ-καρέ η επιχείρηση «σύλληψης» του Stena Impero. Στα στιγμιότυπα, φαίνονται ταχύπλοα να να πλησιάζουν και να σταματούν στο πλάι του υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιου. Στη συνέχεια, στρατιώτες που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και κρατούν αυτόματα όπλα κατεβαίνουν στο κατάστρωμα του πλοίου από ένα ελικόπτερο.

Ένας αξιωματούχος των λιμενικών αρχών του Ιράν είχε νωρίτερα σήμερα δηλώσει ότι το δεξαμενόπλοιο οδηγήθηκε στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς από τους Φρουρούς της Επανάστασης για την διεξαγωγή έρευνας, μετά την σύγκρουσή του με ένα ιρανικό αλιευτικό πλοίο κι αφού αγνόησε το σήμα κινδύνου που είχε εκπέμψει το ψαράδικο.

Λίγο νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, ο ταξίαρχος Ραμεζάν Σαρίφ, είπε ότι ένα βρετανικό πολεμικό σκάφος που συνόδευε το Stena Impero προσπάθησε να εμποδίσει τη σύλληψή του.

Παρά την «αντίσταση και την ανάμιξη» του βρετανικού πολεμικού σκάφους, οι Φρουροί της Επανάστασης κατάφεραν να οδηγήσουν το τάνκερ στην ακτή, πρόσθεσε ο Σαρίφ, σύμφωνα με το ιρανικό, ημιεπίσημο πρακτορείο Fars.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας απέφυγε να σχολιάσει αυτήν την πληροφορία.

Τζέρεμι Χαντ: Η Τεχεράνη βαδίζει σε επικίνδυνο δρόμο

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ δήλωσε ότι συνομίλησε με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ και εξέφρασε την “οξεία απογοήτευσή του” για την κατάσχεση του  τάνκερ Stena Impero.

“Μόλις μίλησα με τον…, Ζαρίφ κι εξέφρασα την οξεία απογοήτευσή μου, καθώς με είχε διαβεβαιώσει το προηγούμενο Σάββατο ότι το Ιράν ήθελε την αποκλιμάκωση της κατάστασης. Συμπεριφέρθηκαν αντίθετα,” έγραψε σήμερα ο ίδιος στο Twitter.

“Αυτό έχει να κάνει με ενέργειες κι όχι με λόγια, αν θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο και να το ξεπεράσουμε,” πρόσθεσε ο Χαντ. “Η βρετανική ναυτιλία πρέπει και θα προστατευτεί.”

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024