Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Στέψη για Αλγερία, ύστερα από 29 χρόνια

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Στέψη για Αλγερία, ύστερα από 29 χρόνια

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της η Αλγερία κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής κερδίζοντας 1-0 την Σενεγάλη - Το 1990 η προηγούμενη στέψη της

Χρειάστηκε να παρέλθουν σχεδόν 30 χρόνια για να κατακτήσει ξανά το Κύπελλο Εθνών Αφρικής η Αλγερία. Είχε φτάσει στην κορυφή το 1990 (ως οικοδέσποινα τότε) και το επανέλαβε φέτος στο Κάιρο της Αιγύπτου κερδίζοντας 1-0 την Σενεγάλη (με την οποία δεν αγωνίστηκε ο Σισέ του Ολυμπιακού).

Οι Πολεμιστές της Ερήμου βγήκαν νικητές στη μεγάλη μάχη με τα Λιοντάρια της Τεράνγκα με το γκολ του Μπουνεντά από 2ο λεπτό.

Ο σκόρερ σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Σανέ, πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Γκομίς. Οι Σενεγαλέζοι μετά το αρχικό σοκ προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, με την Αλγερία να κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο για πρώτη φορά μετά το 1990.

Μοιραίος για την ομάδα του Αλιού Σισέ ήταν ο Εμπάιγ Νιάνγκ, ο οποίος είδε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, (41’, 66’), αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Οσον αφορά στον Παπέ Αμπού Σισέ, ο σέντερ μπακ του Ολυμπιακού δεν αγωνίστηκε στον μεγάλο τελικό, βλέποντας τις προσπάθειες των συμπαικτών του από τον πάγκο. Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής ολοκληρώθηκε πλέον με την Αλγερία να κατακτά τον τίτλο και τον αμυντικό των Πειραιωτών να παίρνει τον δρόμο της επιστροφής. Όπως και ο Μεριά, έτσι και ο Σισέ, σύντομα θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα τεθεί στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς.

Δείτε το γκολ:

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024